X

”АвтоКрАЗ” виготовив для Міноборони тягачі з автоматом (відео)

Кременчуцький автозавод випустив першу партію сідельних тягачів КрАЗ-6510TE, зібраних на замовлення Міністерства оборони України, повідомляє Кременчуцька газета.

Ці машини безкапотного компонування, з колісною формулою 6х6 призначені для роботи в складі автопоїздів для перевезення військової техніки. Автомобілі оснащені турбодизелем потужністю 460 к.с. Відмітною особливістю є наявність автоматичної 6-ступеневої коробки передач.

Як зазначив технічний директор “АвтоКрАЗа” Сергій Дунь, тягачі укомплектовані 15-тонною гідролебідкою, що дає змогу затягувати на напівпричіп різну техніку, зокрема не на ходу.

Крім того, автомобілі обладнані сідельно-зчіпним пристроєм з трьома ступенями свободи (на звичайних «сідельниках» використовується два ступені), що забезпечує більш якісну роботу автопоїзда на дорогах з нерівним профілем.

Навантаження на ССУ становить 17 000 кг. Споряджена маса автомобіля – 12 100 кг, а повна – 29 100 кг. Нагадаємо, що широкій публіці КрАЗ-6510ТЕ (6х6) було показано на виставці «Зброя та безпека 2021», що проходила минулого літа в Києві.