X

«Автомобіль року в Україні 2018»: до старту голосування залишилося 4 дні

Начиная с 27 ноября, все желающие смогут проголосовать за лучшие автомобили года в Украине.

«Автомобіль року» обирають у багатьох країнах світу, і Україна – не виняток. У нашій країні конкурс проводиться щорічно з 2001 року. З 27 листопада по 8 січня кожен мешканець України зможе проголосувати за кращий легковий автомобіль року, кросовер року і кращі авто в класах. Це можна буде зробити на оновленому сайті autoroku.ua або надіславши заповнену анкету, що опублікована в журналі «Автоцентр» (починаючи з №22 від 27.11.2017).

З урахуванням величезного інтересу до кросоверів, в 2016 році організатори акції вирішили зробити дві головні номінації. З того часу крім легкового автомобіля року обирається ще й кросовер/SUV року. Нагадаємо, що престижний титул «Легковий автомобіль 2017 року» завоював Renault Megane, а «Кращим кросовером/SUV 2017 року» став Kia Sportage.

Читайте також:

Читайте також:

У конкурсі беруть участь всі автомобільні бренди, представлені на вітчизняному ринку. За регламентом, у цьогорічній акції можуть брати участь нові автомобілі, що дебютували в період з 20 листопада 2016 року по 20 листопада 2017 року. В цьому році за перемогу в номінаціях будуть змагатися більше 40 автомобілів-претендентів.

У нинішньому конкурсі «Автомобіль року в Україні 2018» традиційно голосують два журі – Громадське та Журналістське. Журналістське журі представлено членами Клубу автомобільних журналістів України (КАЖУ).

Громадське журі – це всі мешканці України, що заповнили відповідну анкету для голосування.

Інновації цьогорічного конкурсу

Конкурс передбачає відкритість і чесність голосування. Організатор акції «Автомобіль року в Україні» ТОВ «Автомедіагруп» в цьому році уклав договір з незалежною аудиторською компанією Baker Tilly про інспектування проведення конкурсу з самого початкового етапу і до визначення всіх переможців. Даний договір стане безперечною гарантією незалежності акції, що додає «Автомобілю року в Україні» ще більшої авторитетності.

Крім того, організатори акції надали можливість членам Журналістського журі провести протягом року три ознайомлювальних тест-драйву автомобілів-претендентів на перемогу. Два з них вже відбулися, а ще один пройде в грудні.

 Голосування Журналістського журі буде традиційно проходити в два етапи. В рамках першого засідання Журналістського журі його члени голосують за переможців в основних, додаткових та спеціальних номінаціях конкурсу. А також журналісти визначать основних претендентів на перемогу в двох його головних номінаціях – «Легковий автомобіль 2018 року» та «Кросовер/SUV 2018 року».

На другому етапі голосування, яке відбудеться в кінці січня 2018 року, представники Журналістського журі проведуть обов’язкові тестові випробування автомобілів-фіналістів і виставлять їм свої оцінки. Всі легкові автомобілі, що пройшли у другий етап голосування, будуть протестовані на трасі спорткомплексу «Чайка», а кросовери піддадуть випробуванням на позашляховій трасі автодрому.

Переможці акції в головних і основних номінаціях визначаються за сумою балів, отриманих від Громадського та Журналістського журі. Співвідношення голосів становить 50 на 50.

Етапи проведення акції «Автомобіль року в Україні 2018»:

27 листопада 2017 року – 8 січня 2018 року: голосування Громадського журі.

Січень 2018: тестування фіналістів номінацій «Легковий автомобіль 2018 року в Україні» та «Кросовер / SUV 2018 року в Україні» на випробувальному полігоні Журналістським журі.

Лютий 2018: оголошення результатів та нагородження переможців в Києві.

Організатор акції «Автомобіль року в Україні» – ТОВ «Автомедіагруп» за участю ВГО «Клуб автомобільних журналістів України» та за підтримки Транспортної академії України, Всеукраїнської асоціації автомобільних імпортерів і дилерів, Асоціації «Укравтопром» та Федерації роботодавців автомобільної галузі України.

Голосування обіцяє бути дуже масовим – в минулому конкурсі «Автомобіль року» в голосуванні взяли участь 66 тисяч осіб із різних куточків України.

Зробіть і ви свій вибір! Візьміть участь у голосуванні за кращий «Автомобіль року» в Україні з 27 листопада 2017 року і не пропустіть можливість виграти цінні призи!