X

«Автомобіль року в Україні 2018»: журналісти визначили претендентів на перемогу

Подведены итоги первого этапа голосования Журналистского жюри всеукраинской акции «Автомобиль года в Украине 2018».

В рамках першого засідання Журналістського журі його члени проголосували за переможців в основних, додаткових і спеціальних номінаціях конкурсу «Автомобіль року в Україні 2018».

Також журналісти визначили основних претендентів на перемогу в двох його головних номінаціях – «Легковий автомобіль 2018 року» та «Кросовер/SUV 2018 року». За результатами першого етапу голосування Журналістського журі в список претендентів потрапили 7 легкових авто і 7 кросоверів.

Ось як виглядає список фіналістів, які претендують на перемогу в конкурсі «Автомобіль року в Україні 2018», на думку Журналістського журі конкурсу *

Претенденти на звання «Легковий автомобіль 2018 року в Україні»

АвтомобільНайменування компанії
Citroen C3Пежо Сітроен Україна
Ford FiestaВіннер Імпортс Україна
Honda CivicДніпро Мотор Інвест
Hyndai i30Хюндай Мотор Україна
Mercedes-Benz S-ClassАвтоКапітал
Renault Megane SedanРено Україна
VW ArteonПорше Україна

Претенденти на звання «Кросовер/SUV 2017 року в Україні»

АвтомобильНазвание компании
Ford KugaВіннер Імпортс Україна
Honda CR-VДніпро Мотор Iнвест
Mazda CX-5АВТО Iнтернешнл
Peugeot 3008Пежо Сітроен Україна
Renault KoleosРено Україна
Seat AtecaПорше Україна
Skoda KodiaqЄврокар

* Списки складені за алфавітом

На другому етапі голосування, яке відбудеться наприкінці січня, представники Журналістського журі проведуть обов’язкові тестові випробування машин-фіналістів і виставлять їм свої оцінки. Всі легкові автомобілі, що пройшли в другий етап голосування, будуть протестовані на дорогах загального користування, а кросовери піддадуться випробуванням на спеціальній позашляховій трасі.

В цьогорічному конкурсі «Автомобіль року в Україні 2018» традиційно голосують два журі – Громадське і Журналістське. Журналістське журі представлено членами Клубу автомобільних журналістів України (КАЖУ).
Громадське журі – це всі жителі України, які заповнили відповідну анкету для голосування.
Переможці акції у всіх номінаціях визначаються за сумою балів, отриманих від Громадського та Журналістського журі. Співвідношення голосів Громадського та Журналістського журі становить 50 на 50. А результати будуть оголошені на урочистій церемонії, яка відбудеться на початку лютого.

Організатор акції «Автомобіль року в Україні» ТОВ «Автомедіагруп» в цьому році уклав договір з незалежною аудиторською компанією Baker Tilly про інспектування проведення конкурсу з самого початкового етапу і до визначення всіх переможців. Цей договір є безперечною гарантією незалежності акції і надає конкурсу «Автомобіль року в Україні» ще більшу авторитетність.

Організатор акції – ТОВ «Автомедіагруп» за участю ВГО «Клуб автомобільних журналістів України» за підтримки Транспортної академії України, Всеукраїнської асоціації автомобільних імпортерів і дилерів, Асоціації «Укравтопром» та Федерації роботодавців автомобільної галузі України.