X

Автомобілями КрАЗ зацікавилися в РНБО

На днях заместитель секретаря СНБО Сергей Кривонос посетил Кременчугский автозавод и ознакомился с новейшими военными грузовиками марки КрАЗ

Кременчуцький автозавод днями відвідав заступник секретаря РНБО Сергій Кривонос, який зустрівся з Генеральним директором ПрАТ АвтоКрАЗ Романом Черняком. Гостю продемонстрували новітні зразки військової техніки марки КрАЗ. Це бронеавтомобілі різних типорозмірів – Cougar, Hulk, Spartan, Shrek, а також вантажівки зі спецнадбудовами – автотопливозаправник на шасі КрАЗ-63221 (6х6), ізотермічний фургон і на шасі КРАЗ – 5401Н2 (4х2). Повнопривідні машини показали свої можливості в дії, на ефектних перешкодах заводського полігону.

Читайте також:
КрАЗ построил новый рефрижератор для военных

Заступник секретаря РНБО Сергій Кривонос виявив великий інтерес до представленої техніки, і обговорив з Романом Черняком перспективи постачання її для потреб ЗСУ.

Заступник секретаря РНБО Сергій Кривоніс и генеральний директор ПАТ АвтоКрАЗ Роман Черняк

Зазначимо, що на сьогодні Кременчуцький автозавод готовий запропонувати для армії понад півсотні зразків військової техніки. Це носії ракетних комплексів і артилерійських установок, бронеавтомобілі для перевезення особового складу, автокрани, екскаватори, автопаливозаправники тощо.

Вся ця техніка від розробки до виробництва була створена коштом акціонерів заводу – за останні п’ять років вони перевищили 100 млн. грн. Сьогодні АвтоКрАЗ є найбільшим і єдиним підприємством України з повним циклом виробництва вантажівок. На жаль, сьогодні автозавод не забезпечений належною кількістю військових замовлень для завантаження виробничих потужностей. Хочеться вірити, що в РНБО допоможуть вирішити це питання.