X

Автовишка поїхала без водія (відео)

Шведская автовышка SVABO Kaross, построенная на шасси грузовика Volvo FL, способна передвигаться без водителя за рулем

У середині лютого в шведському місті Умео було помічено незвичайну автовишку, яка пересувалася вулицею без водія в кабіні. Складена на базі вантажівки Volvo FL із двигуном потужністю 250 к.с. вона просто наповал вразила групу українських журналістів, що прибули на випробування нових зимових шин Michelin X-Ice Snow.

Виявляється, ніякої надзвичайної події не сталося. Суть у спеціальному шасі SVABO-CHASSIDRIVE, за допомогою якого машина може пересуватися з порожньою кабіною переднім або заднім ходом зі швидкістю від 0,7 до 1,4 м/с (2,5 до 5 км/год).

Хоча водій все ж є, тільки він сидить у кошику, підвішеному на кінці стріли. Це дає змогу працювати на автовишці тільки одній людині, а не двом як зазвичай. У підсумку, такий підйомник обходиться значно дешевше в роботі.

Читайте також:
Найнезвичайніша автовишка на українських дорогах (відео)

Незвичайну автовишку виготовила шведська компанія SVABO Kaross & Hydraulservise AB. Утворена в 1986 році вона виробляє різні кузовні надбудови. Це і автовишки, і спецкузови для дорожніх служб і знімні кузови для аварійно-рятувальних бригад, а також машини для перевезення худоби, промтоварні та ізотермічні фургони. Серед партнерів-постачальників компонентів відзначимо такі відомі компанії як Dhollandia, Nordic Vehicle, Palfinger, Zepro, Sortimo, Drager.