X

На що здатна BMW X5 з двигуном від Газелі (відео)

Вот что может быть, если двигатель ЗМЗ от обычной Газели установить на кроссовер BMW X5 первого поколения

Ми вже писали про неймовірні перетворення BMW X5 на ЗІЛ-130, однак тепер розповімо про ще оригінальніший проект – “Ікс п’ятий” із “серцем” від “Газелі”. Саме так, на BMW X5 встановили стандартний бензиновий двигун ЗМЗ моделі 405.

Процес адаптації силового агрегата ЗМЗ під капот “бімера” виявився не таким вже й простим. Однак Youtube-блогер Жорик Ревазов впорався з цим. Мотор ніяк не хотів заводитися, проте після заміни «газелівського» датчика коленвала на «вазівський», вдалося домогтися бажаного результату. Також багато клопоту було і від прокачування зчеплення, перед цим було встановлено новий циліндр. Зрештою все було зроблено. Ще одна цікава деталь: електронна педаль BMW приєднали до електронного дроселя Газелі за допомогою кабелю з шістьма роз’ємами.

Однак всіх, напевно, непокоїть запитання: Як же все-таки поїхав “Ікс п’ятий” з движком ЗМЗ? Найдивовижніше, що поїхав він напрочуд жваво і при цьому доволі тихо. Навіть на швидкості 100 км/год «газелівського виття на весь квартал» не було чути. Особливо вразила різниця, порівняно з двигуном від ВАЗ Priora, який до цього Жорик Ревазов встановлював на BMW X5. Жорсткі подушки “вазівського” агрегата викликали підвищені вібрації. А от у випадку з ЗМЗ такого дискомфорту вже не спостерігається.
Автору диво-проекту вже порадили перевести “Бімер-газель” на газ.