X

Bosch і Weichai Power створили дизельний двигун зі збільшеним ККД

Bosch и китайская компания Weichai Power разработали дизельный двигатель для большегрузных автомобилей, который имеет КПД на 4% выше, чем в современных силовых установках

Упродовж дворічного спільного проекту Bosch і Weichai Power, найбільший виробник двигунів для комерційних автомобілів у Китаї, змогли розробити дизельний агрегат для вантажівок важкого класу, ККД якого досяг 50%, тим самим встановивши новий світовий стандарт. Зазначимо, що сьогодні тепловий ККД двигунів вантажних автомобілів у середньому становить близько 46%.

“Підвищивши ефективність на 4%, ми подолали важливий рубіж. Незважаючи на те, що дизельному двигуну майже 130 років, його вдосконалення триває”, – зазначив д-р Фолькмар Деннер, голова правління Robert Bosch GmbH.

Разом зі своєю системою Соммоп Rail з тиском уприскування 2 500 бар, компанія Bosch також використовувала свій багатий технічний досвід у сфері проектування систем уприскування пального. Зокрема, коли йдеться про вантажні автомобілі та необхідність перевозити важкі вантажі на великі відстані, дизельний двигун залишається найкращим рішенням у найближчому майбутньому. Саме тому компанії Bosch і Weichai прагнуть постійно вдосконалювати цю технологію, пам’ятаючи про захист клімату і навколишнього середовища.

Система Common Rail Bosch – серце дизельного двигуна

Bosch і Weichai запустили спільний проект у вересні 2018 року. “Компанія Bosch зробила значний внесок у безпрецедентне досягнення 50-відсоткової ефективності дизельного двигуна для комерційних автомобілів Weichai. Ми дуже раді, що наше успішне партнерство триває”, — прокоментував Тан Сюгуанг, глава Weichai Group.

Для реалізації проекту Bosch запропонував модульну систему Common Rail для 6-циліндрового дизельного двигуна з робочим об’ємом 12,9 л. Оскільки система гарантує ефективну подачу палива і впорскування, вона є ключовим елементом у забезпеченні відповідності двигуна стандарту викидів China VI.

Читайте також:
BYD презентував гібридний силовий агрегат з рекордним ККД

Система Common Rail Bosch може застосовуватися для рівня тиску від 1800 до 2500 бар і бути адаптованою для двигунів різного розміру, аж до 8-циліндрових. Високоефективні форсунки дають змогу оптимізувати стратегію згоряння палива і досягти високих показників ефективності двигуна. Залежно від вимог,  система може працювати до 1,6 млн км. Система Common Rail також може застосовуватися і на електрифікованих силових агрегатах.

Чистіше, безпечніше і розумніше

Bosch і Weichai уклали договір про довгострокове стратегічне співробітництво ще у 2003 році. Упродовж 17 років компанії об’єднували зусилля і досвід у кількох проектах, зокрема в поставках на китайський ринок потужних, енергоефективних і екологічних дизельних двигунів. Компанії об’єднує спільна мета – зробити комерційні автомобілі чистішими, безпечнішими і розумнішими.