X

З конвеєра зійшов 500-тисячний Mercedes-Benz G-Сlass

На заводі Mercedes-Benz в австрійському місті Грац 20 квітня із конвеєра зійшов 500-тисячний автомобіль родини G-Class. Машина почала випускатися 44 роки тому і поряд із S-Class та E-Class є справжнім довгожителем марки. Ювілейну машину зовні можна відрізнити за зеленим забарвленням “агава” – такому, як і на перших “Гелендевагенах”. Машина також одержала помаранчеві покажчики поворотів, а також ретро-чохол для запаски зі збільшеною трипроменевою зіркою.

Є свої фішки і в інтер’єрі – це типові для машин тих часів тканинні вставки на сидіннях. Дверну ручку з боку переднього пасажира прикрашає напис №500.000, і теж кольору «агава». Автомобіль отримав ексклюзивні пороги Schockl та дверні ручки з утиском логотипу. Причому на відміну від опційних схожих сріблястих ручок тут вони чорні.

Зазначимо, що в 1979 році перші Gelandewagen пропонувалися з чотирма варіантами двигунів – потужністю від 72 до 150 к. с. Були доступні і три кузови: кабріолет з короткою базою та універсал з двома варіантами бази. Автомобіль став еталоном серед позашляховиків завдяки міцній та надійній конструкції та характерній зовнішності. Це і повний привід зі 100-відсотково блокованим диференціалом, потужна традиційна рама і, звичайно, кутастий кузов з круглими фарами.

Епохальним для машини став 2018 рік, коли дебютувало чергове покоління. Автомобіль отримав світлодіодні фари, численні системи допомоги водію та перероблене шасі. Таким же має стати і 2024-й, коли повинен вийти на ринок перший, повністю електричні G-СLass. І це буде знаковим подарунком до 45-річчя легенди.

Читайте також:
Електричний «Гелендваген» буде на 20% далекобійнішим за існуючі аналоги