X

Caterpillar засвітив інноваційні екскаватори-навантажувачі

Компания Caterpillar анонсировала четыре новых экскаватора-погрузчика - модели 428, 432, 434 и 444, которые приходят на смену машинам 428F2, 432F2, 434F2 и 444F2 и оснащены новым товарным знаком Cat

Отже, що ж являють собою екскаватори-навантажувачі Caterpillar 428, 432, 434 і 444, які отримали не тільки нову індексацію, а й інший товарний знак? Насамперед відзначимо модернізовану систему керування оператором, яка охоплює аналогові прилади з кольоровим рідкокристалічним дисплеєм, повідомляє Earthmovers.

Вдосконалена система безпеки нової серії блокує двигун, трансмісію та гідравлічну систему, поки оператор вводить пароль через екран. Pilot керування (за допомогою джойстиків) доступний на моделі 428 і 434 як опція, а нові органи керування на сидіннях, які забезпечують оператору більший комфорт і контроль, тепер є стандартними для моделі 432 і 444.

Екскаватори-навантажувачі оснащені двигуном Cat C3.6, який відповідає екологічним стандартам ЄС Stage 5. Двигун передбачає систему очищення випускних газів SCR, що не потребує обслуговування, і сажового фільтра (DPF). Модель 428 доступна з двигуном потужністю 75 к. с., який замінює колишній 427f2 і має тільки фільтр твердих частинок DPF для відповідності стандартам EU Stage 5. Порівняно з двигуном серії F2 новий мотор витрачає на 10% менше палива, що зменшує експлуатаційний витрати.

Читайте також:
Первый в мире электрический экскаватор-погрузчик выходит на рынок (видео)

Усі моделі в новій лінійці екскаваторів-навантажувачів оснащені стандартним приводом на чотири колеса з блокуванням заднього диференціала для поліпшення зчеплення під час руху ґрунтовими дорогами.

Оператор може обрати один із трьох режимів роботи: економічний (Economy Mode), стандартний (Standart Mode), а також підвищеної продуктивності – (Standart Plus Mode).

Нова коробка передач Powershift доступна як опція на моделях 428 і 434, а в стандартній комплектації – для моделі 432. Оператор оцінить легке перемикання передач на ходу. А стосовно моделі 444, то її, як і раніше, оснащуватимуть повністю автоматичною коробкою передач, причому в стандартній комплектації.

Усі нові моделі оснащені регульованим допоміжним гідравлічним потоком до екскаватора, тому гідравлічна система машини може бути точно налаштована відповідно до робочих характеристик навісного обладнання. Щоб збільшити продуктивність, нове сімейство екскаваторів-навантажувачів Cat може бути обладнане на заводі або у вигляді комплекту для встановлення на місці опціональних пристроїв Integrated Tool (IT) для швидкої зміни робочого інструменту. Важливо, що нові екскаватори-навантажувачі сумісні з навісним обладнанням попередньої серії F2, що позбавляє необхідності купувати нове навісне обладнання і знижує експлуатаційні витрати.

Пропонується віддалений моніторинг даних через VisionLink і новітня система Cat Product Link, яка входить до стандартної комплектації і збільшує час безвідмовної роботи. Клієнти можуть отримувати різні відомості про роботу машини, приміром витрату пального, дані про корисне навантаження, нагадування про заплановане техобслуговування, а також попередження з кодами несправностей.

Нові циліндри стріли, доступні як опція на моделях 428 і 434, забезпечують на 25% більший підйом стріли для покращення робочих характеристик.

Відео
Колесному экскаватору нашли необычное применение (видео)
02 Лют, 08:37

Нові органи управління на сидіннях моделей 432 і 444 залишаються з оператором при повороті сидіння для управління функціями навантажувача і екскаватора для ергономічнішої та комфортнішої роботи. Таке розташування дає змогу використовувати подвійний режим Dual Mode для ефективнішого позиціонування машини. Подвійний режим також дає змогу оператору сидіти під кутом для поліпшення оглядовості. Вперше на екскаваторі-навантажувачі Cat з’явився новий додатковий РК-дисплей із сенсорним екраном, що дає змогу оператору прискорити роботу з гідравлікою.