X

Що відбувається за лаштунками виробництва електрифікованих автомобілів Peugeot

Peugeot привідкрив завісу над своєю дедалі більшою командою техніків, які відповідають за складання й тестування кожної батареї, застосованої в електромобілях та машинах з гібридною силовою установкою.

Електрифікація автомобілів Peugeot прискориться в 2022 році завдяки новій моделі 408, яка покликана зміцнити лінійку підключених гібридів бренду, а також нещодавно випущеної нової моделі 308. Очікується, що в 2022 році понад 70% модельного ряду автомобілів Peugeot у світі буде електрифіковано. У Європі, за підсумками першого півріччя, на такі машини припадає кожен четвертий реалізований автомобіль марки. Для порівняння, за аналогічний період минулого року електрифікованим був лише кожен шостий Peugeot.

До 2025 року 100% модельного ряду Peugeot буде електрифіковано. Все це потребуватиме суттєвого збільшення кількості вироблених акумуляторів. За оцінками фірми, до наступного року компанія складатиме до 10 000 акумуляторів на місяць для легкових автомобілів та до 7 000 батарей на місяць — для моделей LCV.

Кваліфікованим фахівцям потрібно приблизно 60 хвилин, щоб зібрати один акумуляторний блок потужністю 50 кВт.г (з попередньо зібраних елементів й компонентів). Для великих блоків потужністю 75 кВт.г необхідно 90 хвилин. Кожна батарея зазнає серії критичних випробувань, що дає змогу гарантувати пристрою восьмирічну гарантію/160 тис. км для 70% його зарядної ємності.

Оператори працюють у спеціалізованих цехах зі складання акумуляторів п’яти заводів групи Stellantis: Віго та Сарагоса (Іспанія), Трнава (Словаччина), Сошо та Мюлуз (Франція), а незабаром – ще й Орден (Франція). Електричні та звичайні автомобілі з двигуном внутрішнього згоряння збирають на одній лінії.

Жером Мішерон, директор з продукції Peugeot: “Електрифікація модельного ряду Peugeot пройшла успішно: за підсумками першого півріччя, на моделі LEV (з низьким рівнем викидів) припадає кожен четвертий автомобіль, що продається в Європі.

www.matthowell.co.uk 07740 583906

Peugeot пропонує широкий спектр електрифікованих автомобілів з повністю електричними силовими установками (моделі е-208 та е-2008). Нові 408 і 308 (хетчбек й універсал), а також 3008 і 508 (фастбек й універсал) поставляються з підключеними гібридними двигунами. Пропозицію по LCV доповнено 100% електричними версіями з моделями e-Partner, e-Expert та e-Boxer”.

Peugeot розширює лінійку електромобілів у 2022 році. Новий 408 буде поставлятися з двома гібридними силовими агрегатами Plug-In потужністю 180 к.с. та 225 к.с. Новий 308 також пропонує такі силові агрегати у версіях з кузовом хетчбек та універсал. Обидва нових автомобілі побудовані на оновленій платформі EMP2. Лінійка легких комерційних автомобілів була повністю сформована наприкінці 2021 року моделлю He-Expert, яка поєднує в собі як електричні технології, так і водневі паливні елементи.