X

Стали відомі фіналісти конкурсу на звання “Вантажівка року 2022″

Наростає інтрига в оголошенні результатів престижного конкурсу “Міжнародна вантажівка року 2022” (International Truck of the Year 2022). Авторитетне журі, до якого складу якого входять 23 журналісти провідних видань про комерційні автомобілі з різних країн, має обрати найкращого з кращих.

Цього року фіналістами конкурсу стали такі моделі вантажівок: DAF XF/XG/XG+, IVECO T-Way, MAN TGS, Mercedes-Benz eActros, Renault Trucks T Evolution і Volvo FM/FMX.

Дуже високі шанси на перемогу має сімейство магістральних тягачів із голландського Ейндховена. Машини отримали принципово нові кабіни і розроблені відповідно до нових європейських правил за вагогабаритними показниками.

Нагадаємо, що звання “Міжнародна вантажівка року 2021” отримав магістральний тягач MAN TGX нового покоління MAN Truck Generation. А от повністю електричний Mercedes-Benz eActros  минулого року був удостоєний нагороди за найкращу інновацію — Truck Innovation Award 2021, що присуджується організаторами International Truck of the Year. Цього року ця машина бере участь у конкурсі “Міжнародна вантажівка року 2022” вже як серійна модель (її виробництво стартувало в жовтні), причому з поліпшеними параметрами, зокрема за величиною запасу ходу.

Що ж, чекати лишилося лічені години. Переможця конкурсу International Truck of the Year 2022 мають оголосити вже 17 листопада на гала-вечері в рамках Міжнародного салону Solutrans 2021 у Ліоні. Також стануть відомі результати і двох інших міжнародних конкурсів – на звання найкращого фургона і пікапа року, про фіналістів яких ми нещодавно вже писали.