X

Daimler виготовив 1000-ну вантажівку нового стандарту

На индийском предприятии DICV выпущен 1000-й грузовик тяжелого класса марки BharatBenz, отвечающий недавно введенным строгим экологическим нормам BS VI

Індійське підприємство DICV (Daimler India Commercial Vehicles) на початку липня виготовило ювілейну, 1000-ну за рахунком вантажівку важкого класу марки BharatBenz, що відповідає екологічним нормам BS VI.

Це модель 3523R колісної формули 8х4 з другою підйомною віссю. Шасі оснащене спальною кабіною, розраховане на повну масу до 35 т і має двигун потужністю 230 к.с. Загалом із січня 2020 року на заводі компанії випустили близько 1500 вантажівок BS VI. Нагадаємо, що екологічні норми Bharat Stage VI (аналог Євро 6) було введено в Індії у квітні цього року.

D598502

Пандемія коронавірусу сильно вдарила по світовій автопромисловості, проте підприємство DICV не зупиняло виробництво. Річ у тім, що рівень локалізації тут, зокрема для компонентів машин BS VI, перевищує 80%. На заводі нещодавно відбулася ще одна важлива подія — старт виробництва оновленої моделі 4228R, яка традиційно дуже популярна.

D598501

Нагадаємо, що підприємство Daimler India Commercial Vehicles (DICV) повністю належить концерну Daimler AG і працює під егідою Daimler Trucks Asia. Це єдина компанія Daimler, яка для виходу на місцевий (індійський) ринок створила новий бренд — BharatBenz. Сьогодні в Індії виробляють і продають вантажівки BharatBenz повною масою від 9 до 55 тонн, а також автобуси BharatBenz, міжміські автобуси Mercedes-Benz і автобусні шасі.

Читайте також:
Daimler показал новую линейку машин BharatBenz

Сучасне виробництво DICV в Орагадамі поблизу Ченнаї охоплює понад 400 акрів (160 га), включно з високотехнологічним випробувальним полігоном. Маючи один світовий стандарт якості, індійське підприємство також випускає комплектувальні для машин інших брендів Daimler Trucks-FUSO, Mercedes-Benz і Freightliner. Продукція та запчастини йдуть на експорт до понад 50 ринків Африки, Азії, Латинської Америки та Близького Сходу.