X

Десять мільйонів! Toyota Land Cruiser похвалився вражаючим досягненням

Количество проданных по всему внедорожников Toyota Land Cruiser превысило 10 миллионов экземпляров

Доки журналісти гадають який вигляд матиме і коли з’явиться нове покоління Toyota Land Cruiser 200, загальний тираж легендарного позашляховика перевалив за 10 мільйонів екземплярів. Сюди увійшли всі покоління і всі модифікації Toyota Land Cruiser, випущені з 1951 року.

Важко повірити, що 68 років тому Land Cruiser з’явився на світ у вигляді непоказного автомобіля підвищеної прохідності, створеного для потреб японської поліції, а потім і армії.

Через два роки на ринку з’явився перший Land Cruiser BJ20 зі звичним нині цифровим позначенням, а в 57-му позашляховик вперше вийшов на інші ринки, при цьому його частка становила майже 40% експорту японських авто.

Поступово модель збільшувалася в габаритах і додавала в комфорті, але при цьому завжди залишалася справжнім позашляховиком. За всі випуски Toyota Land Cruiser було створено 14 різних варіацій моделі, зокрма і під преміальним брендом Lexus.

На сьогодні Toyota Land Cruiser доступна на ринках 170 країн, а щорічний тираж позашляховика наблизився до 400 000 екземплярів.

Читайте також:
Класичний Toyota Land Cruiser наділили особливою версією