X

Дорогий суперкар розбили на високій швидкості (+ВІДЕО)

На трассе Нюрбургринг (Германия) при попытке установить лучшее время круга разбили очень редкий суперкар Koenigsegg One: 1. К счастью, водитель не пострадал.

Дуже рідкісний і дорогий суперкар Koenigsegg One:1, складений у кількості лише сім одиниць, розбили на трасі в Нюрбургринзі. Його вартість приблизно 2,5 мільйона доларів. Уперше автомобіль був представлений на фестивалі швидкості в Гудвуді у 2014 році.
Koenigsegg One:1 вражає технічними характеристиками: до першої сотні він розганяється лише за 2,5 секунди, а максимальна швидкість становить 430 км/год, Потужність двигуна – 1360 к. с., а крутильний момент 1371 НМ, доступний при 6000 оборотів на хвилину.
Кузов Koenigsegg One: 1 виготовлений з карбону, і цей матеріал захистив водія під час аварії – після вильоту з траси і перельоту через металевий відбійник на величезній швидкості, пілот не постраждав і залишив машину самостійно. На відео видно, що перед вильотом був гальмівний шлях – отже водій екстрено гальмував. Більше того, після вильоту машина загорілася, але її успішно загасили.
Є інформація, що під час цього заїзду була спроба встановити рекорд круга на Нюрбургринзі. Але, на жаль, вона не вдалася.

Виробник суперкара – шведський Koenigsegg обіцяє, что відновить побитий One:1.

Це друга аварія Koenigsegg на трасі, що називається «зеленим пеклом», перша сталася наприкінці 2014 року, коли прототип Agera R також врізався в огородження

Читайте також: Тягач Volvo FH виступив проти найшвидшого у світі автомобіля