X

EcoDuo – інноваційне рішення для далекобійників

Комбинация двух стандартных полуприцепов в одном автопоезде – EcoDuo от Schmitz Cargobull сокращает эксплуатационные расходы и вредные выбросы в атмосферу, за что и была удостоена Европейской премии в области транспорта за заботу об окружающей среде

Компанія Schmitz Cargobull вкотре домоглася однієї із заповітних нагород із захисту навколишнього середовища від видавництва Huss-Verlag. Цього разу транспортна концепція EcoDuo справила враження на експертне журі в категорії “Концепція та ініціатива”. EcoDuo – два стандартні напівпричепи, з’єднані двовісним візком, яких буксирує сідельний тягач.

Читайте також:
Революционное транспортное средство от Schmitz Cargobull

«Ми розглядаємо EcoDuo як довгострокове екологічно і економічно ефективне транспортне рішення для всієї Європи, тому ми виступаємо за використання цієї концепції для магістральних автоперевезень», – сказав Андреас Шміц, голова правління Schmitz Cargobull AG, під час церемонії нагородження 21 листопада 2019 року в Мюнхені. Він додав: «Поєднання нинішніх стандартних причепів забезпечує гнучке використання транспорту «від вузла до вузла» за межами міста».

Сумарна повна маса тягача і першого причепа залишається на рівні 40 т, тоді як буксирувальна вага другого причепа може змінюватись, наприклад до 36 т, що наразі відповідає правилам країн Скандинавії. Така комбінація транспортних засобів також випробовується в Іспанії з вагою автопотяга 40 т на першому причепі і 30 т на другому причепі.

(Зліва направо) Michaela Pech, менеджер з реклами HUSS-Verlag; Andreas Schmitz – голова правління Schmitz Cargobull AG; Bert Brandenburg, керуючий директор HUSS-Verlag

«Комбінація EcoDuo – одна з небагатьох концепцій, яка скорочує викиди CO2 до 25 відсотків і водночас знижує витрати для держави, споживачів та економіки. Використовуючи ці концепції, ми можемо підвищити конкурентоспроможність німецької промисловості і зробити доцільним, щоб компанії продовжували виробляти в Німеччині і експортувати свої товари звідси в усі частини світу. Ми переконані в цій концепції, тому що вона не потребує яких-небудь додаткових закупівель для перевізника і вони можуть використовувати свій нинішній флот», – продовжує Шміц.

Поєднання транспортних засобів EcoDuo може бути гнучко розділено – наприклад, під час перетину національних кордонів або в певних районах, – другий напівпричіп від’єднується і зістиковується зі ще одним тягачем.

Подія
Schmitz Cargobull в Украине презентовал собственный сервисный центр (видео)
15 Чер, 21:35

При використанні двох стандартних причепів чинні в транспортній галузі габарити залишаються колишніми. Вся наявна інфраструктура все ще може використовуватися без дорогих інвестицій. Це також забезпечує можливість здійснення залізничних перевезень і незмінність процесів навантаження і розвантаження. EcoDuo відповідає всім стандартам безпеки з сучасними транспортними засобами з точки зору технологій, наприклад, осьових і гальмівних систем.