X

Експериментальна БМП “Кевлар-Е” встала на захист батьківщини (відео)

Передова розробка КБ “УкрІннМаш” – бойова машина піхоти “Кевлар-Е” – була передана нашій армії для знищення російських окупантів, повідомляє Defense Express. Бронекорпус забезпечує балістичний і протимінний захист Level 2 по STANAG 4569. Екіпаж складається з трьох осіб, десантне відділення вміщує шістьох бійців.

БМП оснащена бойовим модулем БМ-3м “Штурм”, що складається з 30-мм автоматичної гармати 3ТМ1, кулемета КТ-7,62, автоматичного 30-мм гранатомета АГ-17 і протитанкового ракетного комплексу “Бар’єру”.

У підсумку “Кевлар-Е” може ефективно вражати ворожі цілі на відстані до 5000 м. Машина оснащена цифровим комплексом керування вогнем і системою дистанційної установки димової завіси. Є і система кругового відеоспостереження.

Нова БМП побудована на добре відомому в нас шасі САУ 2С1 “Гвоздика”. Габаритна довжина становить 7300 мм, ширина – 3000 мм і висота по корпусу – 2700 мм. Дорожній просвіт – 400 мм. Машина повною масою 15,5 т розвиває максимальну швидкість на дорогах з твердим покриттям 60 км/год, а середня швидкість грунтовкою дорівнює 26 – 32 км/год. І який же “солдат” не вміє плавати – в нашому випадку зі швидкістю від 4 до 6 км/год.

Нагадаємо, що широкій публіці БМП “Кевлар-Е” була представлена на виставці “Зброя та безпека 2021” у Києві, на об’єднаному стенді Національної асоціації оборонної промисловості України (NAUDI). Тепер ця експериментальна машина пройде найсуворіші випробування, в умовах реального бою.

ВІДЕО дивитися ТУТ