X

Електричний тягач Nikola Tre проти пікапа Ford F-350 — хто швидше

На полигоне в штате Индиана прошёл очередной этап испытаний электрического магистрального тягача Nikola Tre, который закончился настоящими соревнованиями по драг-рейсингу

Електричний магістральний тягач Tre, розроблений Nikola Motor Company спільно з компанією IVECO, пройшов заключний етап випробувань. Про зимові тести у складі навантаженого автопоїзда ми вже нещодавно писали.

А ось тепер на полігоні в штаті Індіана тягач ганяли також з вантажем, але вже в інших умовах. Так, автопоїзд долав 20-відсоткові підйоми і рухався з максимальною швидкістю в 75 миль на годину (120 км/год).

Усе це, щоб перевірити роботу нової автоматичної трансмісії “gamechanger”, розробленої американським стартапом.

А під кінець тягач вже без напівпричепа вирішили випробувати на динаміку розгону, влаштувавши змагання з драг-рейсингу з важким пікапом Ford F-350. Як видно, спершу тягач практично йде ніс у ніс з пікапом, а ось чим все це закінчилося, на жаль, не показано.

Але в даному випадку це не так вже й важливо, враховуючи різний клас суперників. Куди цікавіше було б провести спаринг-заїзд із прямим конкурентом — електричним тягачем Tesla Semi, виробництво якого має стартувати вже цього року.

Читайте також:
Тягачи Tesla Semi испытают в качестве лесовозов

Що ж, залишилося тільки почекати на боротьбу цих представників нового класу екологічно чистих транспортних засобів — як на полігоні, так і, звісно, на ринку.