X

Електробуси MAN Lion’s City E вирушать до першого покупця

Компания MAN Truck & Bus заключила контракт на поставку партии электробусов Lion’s City E для транспортной компании VHH в Гамбурге

Електробуси MAN Lion’s City E вийдуть на міські маршрути вже найближчим часом. На нещодавньому автобусному салоні Busworld Europe 2019 в Кортрейку було укладено контракт на 17 машин. Першим покупцем стала гамбурзька транспортна компанія Verkehrsbetriebe Hamburg-Holstein (VHH). Вже в грудні вона отримає першу машину для тестової експлуатації, а основна партія почне надходити вже влітку 2020 року.

Нагадаємо, що 12-метровий низькопідлоговий електробус MAN Lion’s City E відсвяткував світовий дебют ще на виставці IAA 2018 в Ганновері. Щоправда, тоді машину засвітили як передсерійну.

На символічному підписанні контракту в рамках виставки Busworld в Брюсселі (зліва направо): Майк Ваннауер, регіональний керівник відділу продажу автобусів MAN Truck & Bus Deutschland; Руді Кучта, керівник відділу продуктів і продажу, MAN Truck & Bus SE; Торальф Мюллер, керуючий директор Verkehrsbetriebe Hamburg-Holstein (VHH); Франк Крамер, керівник відділу продажу автобусів, MAN Truck & Bus Deutschland; Олівер Lass, менеджер з роботи із ключовими клієнтами, підрозділ Громадський транспорт, регіон продажу Північ, MAN Truck & Bus Deutschland.

Подія
Електробуси проти ДВЗ - реальна вартість володіння в Україні
31 Жов, 19:00

Зазначимо, що електробус MAN Lion’s City E може перевозити до 88 пасажирів. Компактний силовий агрегат дав змогу додатково розмістити 4 місця для сидіння. Машину приводить у рух центральний електромотор, розташований у задньому мосту – потужністю 160 кВт (максимальна – 240 кВт). Його живить блок батарей ємністю 480 кВт.год., розташований на даху. Заявлений запас ходу – до 200 км (за сприятливих умов – 270 км).

У 2020 році компанія MAN Truck & Bus в рамках розвитку електромобільності запускає в тестовому режимі 15 електробусів для найбільших операторів у п’яти країнах ЄС. Таким чином, машини зможе оцінити більша кількість пасажирів.

Сподіватимемося, що електробус MAN Lion’s City E скоро з’явиться і в нашій країні. Нагадаємо, що ще в квітні 2018 року у Львові презентували 12-метровий низькопідлоговий автобус нового покоління MAN lion’s City, на базі якого і зроблено електробус. Тоді це була не тільки Всеукраїнська прем’єра, а й перший публічний показ машини у Східній Європі