X

Ще один європейський автовиробник переходить на китайські рейки

Сербский производитель Ikarbus начнет выпускать электробусы китайского концерна Yinlong

Китайські компанії продовжують наступ на європейський ринок автобусів. Стало відомо, що сербський виробник автобусів Ikarbus (не плутати з угорським Ikarus) почне складати електробуси з Піднебесної. І це не випадково, адже 51% акцій Ikarbus ще у 2018 році придбав китайський концерн Yinlong.

Читайте також:
Ikarus відродив виробництво автобусів (відео)

У розвиток виробництва Yinlong має намір виділити близько 160 млн євро. Планується, що на підприємстві в Сербії освоять випуск двох моделей електробусів – завдовжки 12 і 18 метрів.
До речі, за вищезгаданий угорський Ikarus нещодавно також взялися китайські інвестори, організувавши на його потужностях складання електробусів.

Якщо говорити про електробуси концерну Yinlong, то їх сьогодні пропонують у самих різних варіантах – є навіть вантажні машини у стилі ретро. Якщо говорити про 12-метрову модель, пасажиромісткістю до 95 осіб, то їх випускають з акумуляторами різної ємності: на 81, 101, 116, 276 і 314 кВт. А щодо 18-метрової «гармошки», то вона вміщує 140 осіб (місць для сидіння до 50) і оснащена батарею на 138,55 кВт.год.