X

Ford посадить усіх у клітку

Компанія Ford запатентувала новий вид подушок безпеки у вигляді «каркасу безпеки». На думку творців це дасть змогу надійно захистити задніх пасажирів від будь-яких аварій.

Два роки тому інженери підрозділу Ford Global Technologies подали в американське патентне відомство документи на отримання патенту на пристрій під назвою «Roof mounted rear seat airbag safety cage». Як випливає з назви цієї подушки безпеки, вона розміщується ззаду на стельовій панелі автомобіля і являє собою захисний каркас. На малюнку добре видно, як виглядає інноваційна подушка.

У разі аварії спеціальний мікропроцесор, що отримує та аналізує інформацію від різних датчиків, приводить у дію піропатрон, що надуває захисний каркас. U-подібна форма подушки дає змогу захистити пасажирів заднього ряду від травм. Коли подібна конструкція з’явиться на серійних автомобілях Ford, поки що не повідомляється.

Цікаво, що це не перша інновація, що стосується подушок безпеки, запропонована інженерами Ford. Раніше вони успішно впровадили на серійних моделях оригінальні ремені безпеки із вбудованими подушками.

Новий Ford Mondeo отримає надувні ремені безпеки

Как працює подушка безпеки в ремені Ford Mondeo