X

ГАЗ-66 продали в США за ціною розкішного Сadillac

Такое возможно только в США, где спартанский армейский вездеход ГАЗ-66 можно продать по цене родстера Cadillac Allante

На американському інтернет-аукціоні Bring А Trailer у вівторок, 1 жовтня було реалізовано цікавий лот – радянський армійський всюдихід ГАЗ-66. За машину виручили хороші гроші, на які в США можна придбати розкішний родстер Cadillac Allante, причому останніх років випуску.

Проданий ГАЗ-66 було випущено ще в 1983 році, він перебував на озброєнні угорської армії. До США автомобіль завезли в 2018 році, а тепер вигідно перепродали.

Машина з бортовою платформою має чудовий стан – перший американський власник замінив деякі деталі електроживлення і системи охолодження двигуна.

До речі, про рідний двигун – це V8 робочим об’ємом 4,2 л і потужністю 115 к.с. примітно, що вищезгаданий Cadillac теж мав V-подібну «вісімку» – щоправда на 4,5 л і 200 «конячок».

Родстер примітний тим, що кузов для нього, розроблений Pininfarina, виготовляли в Італії і доставляли для остаточного складання на завод США. Для доставки через океан використали літак Boeing 747s, в який за раз вміщалося 56 кузовів Cadillac Allante. З 1987 до 1993 рр. було випущено трохи більше за 21 тис. таких машин.

Сьогодні Cadillac Allante можна придбати в США лише за… 7000 доларів. І саме за таку суму навіть трохи більше $7250 і було продано ГАЗ-66.