X

Де їздять найбільш незвичайні копії легендарних автомобілів (відео)

В некоторых странах на слетах можно увидеть копии известных автомобилей, которые в несколько раз меньше подлинников, но при этом могут управляться взрослым человеком

Побачивши ці машини, можна подумати, що потрапив у країну велетнів. Насправді ж у деяких країнах, насамперед у США, є цілі рухи, які об’єднують любителів зменшених копій відомих автомобілів. Такі машини мають довжину близько двох метрів, але при цьому оснащені справжнім водійським місцем з усіма органами керування.

Машини ходові, їх приводять у рух невеликі двигуни внутрішнього згоряння. І найцікавіше, що їздять на них не діти, а дорослі. Ба більше, на таких машинах влаштовуються заїзди на драг-рейсингу, причому дистанція тут  сумірна автомобільчикам — вже не 402 м, а коротша в кілька разів.

Серед найцікавіших копій хочеться назвати Plymouth Superbird — легендарний спорткар, побудований для перегонів NASCAR у 1970 році. Машину також випускали і в дорожній версії (така була вимога NASCAR), але тільки один рік — загалом склали 1935 таких машин.

 

Характерною особливістю дизайну був довгий похилий ніс і величезне антикрило на кришці багажника. Машина оснащувалася трьома різними двигунами на вибір: 426 Hemi V8 потужністю 431 к.с. (664 Нм) і двома «шістками» — 440 Super Commando Six Barrel в 390 к.с. і 440 Super Commando у 375 «конячок». Машин із V8 виготовили лише 135 штук.

Також відзначимо копію пікапа Ford 40-х рр. і навіть капотний шкільний автобус 50-х, який у нашому випадку має довжину 2 м із хвостиком і оснащений ще одним пасажирським місцем для дитини.

Зменшені копії є не тільки у старих автомобілів, а й у зовсім нових. Це, наприклад, концептуальний пікап Tesla Cybertruck, який вразив усіх своїм незграбним дизайном.

Читайте також:
Игрушечный Rolls-Royce Cullinan оказался всего в 10 раз дешевле настоящего