X

Німеччина відновлює проведення виставок, проте автосалон IAA 2020 все ж скасували

Международный салон коммерческих автомобилей IAA 2020 на днях был отменен из-за коронавируса, хотя у других выставок в Германии появился шанс на проведение 

Міжнародний салон комерційних автомобілів IAA 2020, проведення якого було заплановано на 24–30 вересня цього року в Ганновері, скасували через коронавірусну інфекцію. Таке невтішне повідомлення оприлюднила Асоціація автовиробників Німеччини – VDA.

Незважаючи на те, що комерційні автомобілі відіграють дуже важливу роль у життєзабезпеченні багатьох країн, доставляючи необхідні товари в умовах карантину, ситуація, що склалася, змусила піти на такі непопулярні заходи.

Зазначимо, що через пандемію COVID-19 цього року були скасовані й інші найбільші автомобільні салони – в Женеві, Детройті, Парижі тощо. Отож салон комерційних автомобілів IAA 2020, можна сказати, тримався до останнього. Як повідомляється в офіційному прес-релізі, наступна виставка IAA Сommercial Vehicles має відбутися у вересні 2022 року. Нагадаємо, що остання виставка комерційних IAA пройшла у 2018 році – і з її новинками можна ознайомитися з наших репортажів.

Однак одразу після повідомлення про скасування IAA 2020 уряд Німеччини вирішив взяти курс на відновлення виставок. Всесвітня асоціація виставкової індустрії (UFI) схвалила це рішення. Північний  Рейн – Вестфалія стала першою федеральною землею, яка має намір дозволити проведення актуальних (B2B) торгових виставок і конгресів вже з 30 травня.

Тоді як більшість видів масових зібрань залишаються під забороною в Німеччині до кінця серпня, 16 земель тепер мають повноваження давати добро на проведення торгових виставок, але з деякими умовами – наприклад, обмеження учасників, і схвалених заходів з охорони здоров’я та безпеки. За даними UFI, глобальний Виставковий сектор генерує 68,7 млрд євро прямого ВВП і вносить загальний економічний ефект у 275 млрд євро.