X

Вантажівки “ГАЗ” переходять на китайські кабіни

Горьковский автозавод на днях собрал партию новых среднетоннажных грузовиков "Валдай NEXT", которые укомплектованы кабинами от китайских машин Foton Ollin.

Горьковський автозавод розпочав встановлювати на свої вантажівки кабіни китайського виробництва. І тому приклад нова середньотоннажна модель “Валдай NEXT”. На відміну від попередника, машина отримала іншу компоновку — не напівкапотну, а кабіна над двигуном.

Найцікавіше, що кабіна взята в китайської вантажівки Foton Ollin. Хочеться подивитися на її довговічність у російських умовах, тим паче, що за живучістю “Фотони” випереджають низку брендів із Піднебесної.

Щодо технічної частини, то “Валдай NEXT” має 2,8-літровий турбодизель Cummins, з яким обіцяють встановлювати нову 6-ступінчасту коробку передач власної розробки. Нова модель має інтегральне кермове керування, дискові гальма з пневмоприводами і низку електронних систем активної безпеки: ABS, ESP і EBD.

“Валдай Next” повною масою 6,7 т позиціонується як міська розвізна модель, яка має зайняти нішу між “Газеллю NEXT” і “Газоном NEXT”. Наразі автомобіль проходить випробування, а серійне виробництво заплановано на осінь 2020 року.