X

Вантажне таксі: корисна інформація для практичного застосування

У цій статті ви знайдете всю необхідну інформацію про вантажне таксі, починаючи від визначення цього виду транспорту та його переваг, закінчуючи правилами перевезення вантажів та вимогами до водіїв.

Все, що потрібно знати про вантажне таксі

Вантажне таксі в Києві – транспорт, який може стати у нагоді кожному. Переїжджаєте до нової квартири? Чи замислилися над переїздом до нового офісу? Або можливо Вам потрібно доставити піаніно до школи? Без великої машини та вантажників не обійтися точно.

Найпоширеніші типи вантажного таксі

Замовити «Газель» або інший популярний автомобіль кожен вирішує сам для себе. Якщо ж не вдається визначитися з тим, яка машина все ж таки потрібна, то завжди можна порадитися зі спеціалістами компанії, яка займається вантажоперевезеннями. Вони точно знають який транспортний засіб стане в нагоді замовнику у разі домашнього переїзду, переїзду офісу і т.д. Вибір машини здійснюється виходячи з: об’єму речей, типу речей (наприклад, холодильник не можна перевозити в горизонтальному положенні), характеристик місцевості, з якої та в яку потрібно доставка речей, дальності відстані.

Чому «Газель» – це найкраще вантажне таксі 2023

Газель – транспортний засіб, який відрізняється оптимальною вантажопідйомністю, гарною маневреністю та дозволяє перевозити досить великі обсяги речей на будь-які відстані. Такі автомобілі є найбільш популярними на ринку послуг вантажоперевезень.

Орієнтовні ціни на вантажне таксі

Цінова політика формується виходячи з типу автомобіля. А ось на вартість перевезення впливають такі фактори, як: кількість годин, на які потрібен автомобіль (це в свою чергу залежить від відстані перевезення вантажу, кількості речей і т.д.), необхідності найму вантажників для виконання вантажно-розвантажувальних робіт, упаковки речей і т.д.

Коли і кому знадобиться послуга вантажного таксі?

Послуги оренди вантажного буса, «Газелі», «тритонки» або іншого автомобіля можуть стати в нагоді в багатьох життєвих ситуаціях.

Вони потрібні тоді, коли необхідно доставити старі меблі на дачу, перевезти піаніно в нову квартиру, переїхати на літо на дачу або вирішити питання з переїздом офісу. Кожен переїзд має свою історію. Але в будь-якому випадку слід розуміти, що навіть за наявності машини впоратися з транспортуванням речей не вийде – габаритні предмети просто в легкове авто не влізуть, а якщо перевозити особисті речі частинами, то це дорого обійдеться (треба буде зробити багато ходок і витратити час, і гроші).

Крім того, тільки фахівці зможуть забезпечити збереження вантажу під час перевезення та гарантувати, що музичний інструмент, сейф, шафа або м’які меблі прибудуть цілими на місце призначення. Є правда один нюанс, перевезенням речей повинні займатися саме фахівці – не варто довіряти транспортування першої компанії, що попалася.

5 головних помилок при замовленні вантажного таксі

При виборі вантажного таксі варто орієнтуватися на відгуки друзів, знайомих, якість сайту компанії, яка надає свої послуги тощо. Хороший вантажоперевізник – це великий автопарк, доступні ціни, пунктуальність, широкий діапазон додаткових опцій. Ми зібрали список поширених помилок, яких варто уникати при замовленні вантажного таксі:

1.Замовлення машини у компанії, яка не може похвалитися великим автопарком. По-перше, не буде можливості      підібрати відповідний автомобіль за вантажопідйомністю та обсягом речей, що перевозяться, а по-друге, якщо      з машиною щось трапиться, то замінити її на іншу вантажоперевізник не зможе. Як наслідок, затримка                    термінів і не тільки.

2. Вибір компанії, яка не може запропонувати широкий перелік супутніх послуг разом із послугою доставки                  вантажу. Шукати окремо машину, пакувальників та вантажників не найкраща ідея.

3.  Самостійний вибір машини. Якщо переїзд для Вас не є рядовим завданням і Ви з ним стикаєтеся вкрай                    рідко, навряд чи Ви зможете правильно підібрати автомобіль. До того ж, злий жарт може зіграти бажання                заощадити і замовити меншу машину.

4. Неуважне вивчення умов доставки вантажу. Вантажоперевезення – те, що нерозривно пов’язане з такими                моментами, як терміни, ціна доставки, забезпечення доставки «до дверей», виконання навантаження та                  вивантаження тощо. Кожен із цих моментів важливий і тому завжди необхідно уважно вивчати                                   пропозицію на ринку послуг.

5. Замовлення авто в останній момент. Подбати про замовлення машини краще заздалегідь, адже не завжди               потрібний автомобіль може бути доступний для замовлення, і якщо питання треба вирішити терміново, то              затримка може коштувати дорого людині.

 Як заощадити при замовленні вантажного таксі

Щоб перевезти вантаж, потрібно викласти кругленьку суму, проте завжди є можливість трохи заощадити.

Так, наприклад, при перевезенні великогабаритних речей варто їх розібрати. По-перше, це дозволить мінімізувати ризики їх пошкодження при транспортуванні, а по-друге, у розібраному вигляді предмети займатимуть менше місця.

Щоб не довелося витрачатися на упаковку та оплачувати роботу вантажників, можна самостійно скласти речі.

Якщо самостійно завантажити та вивантажити речі, не вдаючись до допомоги фахівців, то теж вийде трохи дешевше. Тут правда варто відзначити, що якщо припуститись десь помилки, то це може дорого обійтися – предмет буде пошкоджений.