X

Харківські БТР-4Е вперше прибули на навчання до Німеччини

Багатонаціональні військові навчання Сombined Resolve XVI, які за традицією відбудуться в Німеччині, вперше пройдуть за участю українських бронетранспортерів БТР-4Е виробництва ХКБМ ім. О.О. Морозова, повідомляє Укроборонпром.

Машини будуть представлені у складі зведеної механізованої роти 92-ї механізованої бригади та Сил спеціальних операцій ЗСУ.

На навчаннях покажуть не тільки БТР-4Е з бойовим модулем “Парус”, а й спеціалізовані машини на їхній базі — БРЕМ-4РМ і БММ.

 

Відзначимо, що БТР-4Е має потужний протикульовий і протимінний захист за STANAG 4569. Місткість — 3 людей екіпажу + 7 людей десанту. Повна маса становить 21,9 т.

БТР укомплектований турбодизелем Deutz BF6M потужністю 449 к.с. і автоматичною коробкою передач Allison. Максимальна швидкість по шосе досягає 110 км/год, а на плаву – 10 км/год. Запас ходу – 700 км.

Бойовий модуль “Парус” охоплює автоматичну 30-мм гармату ЗТМ-1 (боєкомплект 300+72 снар.), 7,62-мм кулемет (1500 патронів), автоматичний гранатомет КБА-117 (87 гран.) і ПТРК “Бар’єр” (2+2 ракети).

Ремонтно-евакуаційна машина БРЕМ-4РМ призначена для витягування різної техніки масою до 26 т. Вона оснащена крановою установкою вантажопідйомністю 3,2 т і радіусом дії 5 м. Є зварювальне обладнання (300А) і автономна енергоустановка потужністю 25 к. с. Екіпаж налічує чотирьох людей: командира, водія, зварника і монтажника.

Санітарно-евакуаційна машина БММ-4С відрізняється підвищеним бронекорпусом і призначена для евакуації поранених з поля бою – до чотирьох осіб в положенні лежачи або до восьми в сидячому положенні. Екіпаж передбачає такий склад: командира, водія і фельдшера.

Читайте також:
Як пройшов масштабний військовий парад у Києві (відео)