X

Харківський клуб «Самоходъ» провів зліт ретротехніки

Площадь Свободы в Харькове в минувшие выходные стала своеобразной меккой для всех поклонников автомоторетро.

Один із найбільших українських ретро-клубів, харківський «Самоходъ», відзначає цього року ювілей – 15-річчя із дня свого заснування. І ось вже всімнадцяте ентузіасти автомоторетро проводять у центрі Харкова виставку своїх машин. Як це було, ми вирішили представити у нашому фоторепортажі з місця подій…

Слід зазначити, що члени клубу «Самоходъ» постійно беруть активну участь у різноманітних зльотах і фестивалях. Завдяки реставраторам клубу друге життя отримала велика кількість автомобілів минулих років, зокрема військова техніка часів Другої світової війни. Ці машини, які пережили роки воєнного лихоліття, регулярно беруть участь у парадах і військових реконструкціях.

За роки існування в харківському «Самоході» відродили не один десяток автомобілів і мототехніки. Причому, в процесі реставрації були освоєні і впроваджені нові технології, які дають змогу істотно скоротити терміни відновлення деталей, і їх вартість.

У планах ентузіастів клубу «Самоходъ» відродження кількох цікавих автомобілів чеської марки Tatra, а також різних зразків радянської цивільної та військової техніки.