X

Ідеальна маршрутка Sprinter на українських дорогах (відео)

Маршрутки на базе Mercedes-Benz могут быть не только кустарными – и тому пример автобус от компании ProAuto

Днями на київських вулицях помітили цікавий автобус на базі нового Mercedes-Benz Sprinter третього покоління. Ця машина просто ламає усталений стереотип кустарних і небезпечних маршруток Sprinter, яких на вітчизняних дорогах безліч.

Читайте також:
Самый необычный Mercedes-Benz Sprinter появился в Киеве (фотофакт)

У нашому випадку туристичний автобус виготовило польське кузовне ательє ProAuto «autobusy szyte na miare» («автобуси на замовлення»), розташоване у передмісті Варшави. Машина побудована на шасі Sprinter 516 CDI – повною масою 5 т і з 2,2-літровим турбодизелем у 163 к.с. Про підвищену вантажопідйомність шасі свідчить двосхила задня ошиновка.

Зовні автобус ProAuto відрізняється від заводського Sprinter накладними бічними вікнами і аеродинамічною спідницею. У салоні монтуються комфортабельні крісла з триточковими ременями безпеки – від 22 до 25 для машини в нашій комплектації.

Для зручності входу-виходу встановлюються зсувні двері з електроприводом, а перед ними додаткове віконце для кращого огляду з правого борту.

Читайте також:
Mercedes-Benz Sprinter – уникальная маршрутка-трансформер (фотофакт)

Відзначимо, що компанія ProAuto виробляє не тільки автобуси пасажиромісткістю до 35 осіб, а й ізотермічні фургони, зокрема і варіанті «комбі» – з холодильним відсіком і салоном на 6 місць. Хочеться вірити, що на вітчизняних дорогах маршрутки, аналогічні моделям ProAuto, з’являтимуться дедалі частіше, причому з українською реєстрацією.