X

Інфомобіль Futuria приїхав в Україну (відео)

В столицу Украины приехал уникальный по своей конструкции инфомобиль Most Futuria, который отличается не только футуристической внешностью, но и передовой начинкой

У рамках міжнародних спеціалізованих виставок, які відбулися в столичному МВЦ з 5 до 7 листопада, можна було побачити цікавий інфомобіль Futuria Boxx. Машину виготовила німецька компанія MOST GmbH, яка вже понад 30 років спеціалізується на подібній техніці. До речі, на базі сідельного тягача Futuria був побудований і унікальний житловий автопоїзд, про який ми писали в репортажі з виставки Caravan Salon в Дюссельдорфі ще в 2011 році.

Читайте також:
В Україні з'явився сервіс оренди унікального BTL-інструменту - Spacebot від TrucksFormers

Futuria Boxx являє собою пересувний виставковий зал на колесах. Довжина його лише 7,5 М. Корисна площа – 12 м кв. Всередині можуть одночасно перебувати до 10 осіб – це рекомендована місткість для прийнятного комфорту. До речі, внутрішня висота салону 2,2 м, а висота підлоги від землі лише 50 см. Вхід-вихід полегшує підніжка з електроприводом.

Інфомобіль Futuria Boxx складено на шасі легкого розвізного автомобіля повною масою до 3,5 т – в цьому разі на базі Fiat Ducato – і тому, щоб ним керувати потрібні звичайні, легкові права категорії «В». Корисне навантаження становить 500 кг, хоча можливі і більші виконання – до 1350 кг.

Інфомобіль оснащений зовнішніми розетками на 230В, економічним LED-освітленням, можливо встановити холодильник, а також передову мультимедійну систему з LСD-дисплеями на 35-40 дюймів.

Аеродинамічний кузов виготовлено з композитних матеріалів і поставлено на алюмінієвий просторовий каркас. Підвіска задніх коліс – пневматична.

На виставку до Києва Futuria Boxx приїхав у ролі інфомобіля американської машинобудівної компанії Eaton. Вона, зокрема, випускає різні комплектуючі для автомобілів – коробки передач, муфти зчеплення. Крім того, турбокомпресорами Eaton комплектуються всі автомобілі концерну Volkswagen із двигунами TSI і TFSI.