X

Із Києва до Полтави на рідкісному автобусі Mercedes-Benz

Cегодня между областными центрами курсируют различные автобусы на агрегатах Mercedes-Benz, и среди них можно увидеть довольно редкие образцы

Не так давно з Києва в Полтаву і назад запустили доволі незвичайний автобус, що вирізняється обтічним кузовом з великою площею скління. За носовою частиною машина нагадує всім відомий Mercedes-Benz Sprinter, хоча загалом вона помітно більша. Що ж це таке, невже кустарна переробка може мати такий вигляд?

Читайте також:
В Ровно построили автобус А418.50 на уровне ведущих западных образцов

Звісно, ні. Перед нами – продукт румунського автобусоскладального ательє Dypety, а якщо бути точним, то модель Dyparro 90T. Вона побудована на агрегатах Mercedes-Benz Vario 815D/818D і оснащується 4,2-літровим турбодизелем OM 904 LA потужністю 156 або 177 к.с. Салон може мати до 29 пасажирських крісел. На бортах можна побачити кришки доволі містких багажних відсіків.

У кузові використовуються панелі з композитних матеріалів і алюмінію. Повна маса автобуса – 8,5 т. Задня підвіска – пневматична.

На маршрутці Київ – Полтава ходить автобус марки Dypety на базі Mercedes-Benz Vario 815D/818D  – із двигуном BlueTec 5 (стандарту Євро 5). Сьогодні компанія Dypety випускає модель Dyparro 919T на агрегатах Mercedes-Benz Sprinter третьої генерації, з турбодизелем Євро 6.

Читайте також:
Ідеальна маршрутка Sprinter на українських дорогах (відео)
Подія
Из Киева в Харьков запустили интересную маршрутку (видео)
07 Кві, 14:00

Багатьом нашим читачам автобус Dypety здасться знайомим. І це не випадково, адже цього літа одну таку машину – модель Dyparro 90T, на шасі IVECO Daily, презентували в Міністерстві інфраструктури України, в рамках звіту про проведену реформу автобусних перевезень.