X

Кабмін дозволив експлуатацію приватних локомотивів

Государственной монополии на железнодорожные перевозки в Украине пришел конец – Кабмин одобрил выход на рынок частных локомотивов

У сфері залізничних перевезень у нашій країні намітилися кардинальні зміни. Сьогодні, 4 грудня Кабінет Міністрів України ухвалив постанову “Про реалізацію пілотного проекту із запуску приватних локомотивів для роботи з окремими маршрутами на залізничних шляхах загального користування”. Про це повідомив міністр інфраструктури Владислав Криклій за підсумками наради Уряду.

Читайте також:
Украина получила все 30 локомотивов General Electric

За Міністерством закріплено право визначати ділянки залізничної інфраструктури загального користування та учасників пілотного проекту, які мають дотримуватися вимог із безпеки перевезень.

Сьогодні міністерство вже має низку пропозицій від компаній для участі в пілотному проекті, які готові закупити необхідний рухомий склад і провести навчання машиністів. Пілотний проект – перший великий крок на шляху відкриття ринку залізничних перевезень для приватних компаній.

Подія
Стала известна причина пробуксовки тепловоза Тризуб ТЭ33АС
10 Січ, 21:30

За останні роки на залізничному транспорті спостерігається падіння обсягів перевезень, низька швидкість доставки та обробки вантажів. Це пов’язано з відсутністю конкуренції, недосконалої технічної політики, а також суттєвим зносом локомотивів.

Зазначимо, що сьогодні монополістом у сфері залізничних перевезень є АТ «Українські залізниці». Дефіцит магістральних тепловозів і електровозів призводить до нездатності задовольнити потреби у вантажоперевезеннях. Це у свою чергу негативно впливає на конкурентоспроможність вітчизняних підприємств, а також на всю економіку загалом.