X

Як їде 24-метровий польський тролейбус (відео)

На грядущей крупнейшей автобусной выставке Busworld Europe 2019 презентуют трехсекционный 24-метровый троллейбус от польского производителя Solaris

На найбільшому міжнародному салоні автобусів і комплектуючих Busworld Europe 2019, який відбудеться в Брюсселі з 18 до 13 жовтня, дебютує незвичайний тролейбус – Trollino 24. Це трисекційна машина завдовжки ні багато ні мало 24 метри, виготовлена польським виробником Solaris Bus & Coach.

Раніше ми писали про те, що Solaris веде розробку 24-метрового тролейбуса для ризького оператора. Однак поки що машина пройшла ходові випробування в польському місті Гдиня, що на узбережжі Балтійського моря.

На випробуваннях дорогами міста Гдиня (Польща)

Тролейбус випробовують у місті поки що без пасажирів, оскільки в Польщі наразі не опрацьована відповідна нормативна база для машин такої довжини.
У рух машину приводять два тягових електромотори (на 2-й і 3-й осях) потужністю по 160 кВт кожен. Тролейбус-довгомір повною масою 38 тонн – пасажиромісткістю від 180 до 200 осіб – зможе розганятися до 70 км/год. Є електричний компресор (3х400V) і повністю електричний обігрівач.

Новинка укомплектована акумуляторів ємністю 58 кВт.год, що підвищує запас автономного ходу (без контактної мережі).

Зазначимо, що сьогодні польський виробник пропонує тролейбуси на паливних елементах з автономним ходом до 100 км. Батареї High Power можуть заряджатися просто під час руху через паливні елементи. Компанія вважає, що акумулятори великої потужності з високою щільністю енергії є ідеальним рішенням для тролейбусів і водневих транспортних засобів, які потребують швидкої зарядки. Вони також дають змогу покривати машині великі відстані на одному заряді. І тут відзначимо новітні батареї High Energy +, висока щільність енергії яких дозволяє проїжджати до 200 км без підзарядки.

Читайте також:
Водородный автобус Solaris c рекордным запасом хода

Зазначимо, що польська компанія Solaris Bus & Coach є лідером серед виробників тролейбусів в ЄС. З 2001 року вона поставила 1342 тролебуси в 50 міст 17 європейських країн. Товарообіг компанії в 2018 році становив 438 млн євро. За минулий рік було реалізовано 1226 автобусів, в планах на цей рік збільшити показник продажу на 30% – до 1600 автобусів.