X

Як на місцях ігнорують вітчизняного автовиробника – кричущий приклад

Сегодня каждый выигранный тендер для АвтоКрАЗа на вес золота, однако чиновники на местах не желают поддерживать отечественного производителя

ПрАТ “АвтоКрАЗ” сьогодні намагається виживати за всяку ціну, підприємство забезпечує роботою сотні людей, не кажучи вже про тисячі робочих місць у суміжних галузях. Тому сьогодні підтримку вітчизняного автовиробника під час закупівлі техніки в регіонах місцеві чиновники мають ставити на чільне місце. Про це також говорив і президент України Володимир Зеленський під час нещодавнього візиту на завод.

Читайте також:
АвтоКрАЗ может получить госзаказ – Зеленский посетил завод (видео)

Але ні, все як і раніше. І тому найсвіжіший приклад рішення тендерного комітету від 8 квітня на закупівлю для Полтавського комунального підприємства КАТП-1628 «великовантажного транспортного засобу – самоскида з відвалом (еквівалент МАЗ-5550с3)».

У торгах взяли участь п’ять компаній, чотири з яких представили техніку МАЗ. А стосовно ТОВ “Кременчуцький автозавод”, то його пропозиція у вигляді самоскида КрАЗ-5401С2-500 виявилася найвигіднішою за ціною. Однак у тендері перемогла компанія із самоскидом МАЗ-5550с3, який дорожчий Кременчуцького аналога на 750 тис. грн, повідомляє прес-служба АвтоКрАЗ.

Є і ще один свіжий приклад такого недружнього ставлення місцевих чиновників до свого виробника. Нещодавно ми писали про те, що Кременчуцький автозавод переміг у торгах на закупівлю двох автомайстерень для свого рідного міста. Все б добре, однак тендерний комітет замовника – комунального підприємства “Кременчукводоканал” вирішив продовжити терміни розгляду пропозицій. Сподіватимемося, що договір кінець-кінцем із Кременчуцьким автозаводом буде укладено. В такому разі замовлення отримає не тільки ПрАТ “АвтоКрАЗ” для виготовлення шасі, а й Черкаське підприємство “ІНТЕРКАРГОТРАК”, що виробляє фургони.