X

Як на український ринок вийшли принципово нові комерційні автомобілі Ford

Цього дня, рівно 20 років тому, у столичному виставковому центрі «Експоцентр України» офіційний імпортер фірми Ford – компанія «Віннер Імпортс Україна» презентувала нові комерційні автомобілі: Transit Connect та Tourneo Connect. Подія справді стала знаменною, якщо врахувати, що Transit Connect був удостоєний почесного звання International Van of the Year 2003 («Міжнародний фургон 2003 року»).

Журналістам не лише розповіли про машини, а й дали можливість провести невеликий тест-драйв територією НВЦ. Більше того, були також організовані й змагання з фігурного водіння.

Зазначимо, що розвізні фургони Transit Connect та їхні вантажопасажирські «побратими» Tourneo Connect почали випускатися восени 2002 року на турецькому заводі «Кочаелі». Автомобілі були розраховані на вантажопідйомність від 625 до 825 кг та мали корисний об’єм вантажного відсіку від 2,8 до 4,36 м куб.

Крім стандартних модифікацій, пропонувалися також і версії з подовженою колісною базою та високим дахом. Під капотом встановлювалися три 1,8-літрових двигуна на вибір: турбодизель Duratorq потужністю 75 або 90 к. с., або бензиновий агрегат Duratec на 115 “коней”. Вартість новинок на той час складала від 13800 до 17600 євро.

Читайте також:
Ford Transit/Tourneo Connect: Дельный транзит