X

Як з’явився останній кабріолет Peugeot італійського виробництва

Цього дня, 18 листопада 30 років тому був вперше представлений Peugeot 306 Cabriolet від широко відомого дизайнерського ательє Pininfarina. Ця модель стала останнім кабріолетом Peugeot, виготовленим в Італії, на заводі в Каббьяно, у передмісті Туріна. Машина отримала дуже елегантний 4-місний кузов. І не випадково на Женевському автосалоні 1994 року вона була удостоєна звання «Найкрасивішого кабріолету року».

Автомобіль мав гарний попит і вже 31 грудня 1998 року відсвяткували випуск 50-тисячного екземпляра. Роком раніше, як і вся родина Peugeot 306, кузов зазнав рестайлінгу – видозмінилися передні світлоблоки, решітка радіатора, з’явилися інші шильдики з назвою марки та моделі на кришці багажника.

Відкрита версія випускалася до 2002 року. Peugeot 306 Cabriolet оснащувався бензиновими двигунами робочим об’ємом 1,6; 1,8 і 2,0 л, що розвивавали від 90 до 135 к.с. Коробка передач була або механічна, 5-ступенева або 4-швидкісна автоматична.

Цікаво, що як опція на машину пропонувався знімний жорсткий дах, що робив експлуатацію більш практичною в холодну пору року. В Україні на дорогах іноді трапляються ці гарні кабріолети.

Читайте також:
На українських дорогах помічена рідкісна малолітражка з кузовом Pininfarina

На вулицях Ліону, 2005 р. Фото автора