X

Як у центрі Києві підірвали автомобіль відомого журналіста (версії)

В Subaru XV на перекрестке улиц Богдана Хмельницкого и Ивана Франко сработало взрывное устройство. Известный журналист Павел Шеремет, работавший в «Украинской Правде» и «Радио Вести», погиб.

Як повідомляє «Українська Правда», автомобіль Subaru XV належав керівнику цього інтернет-ресурсу Олені Притулі. Але їхав у ньому на ефір «Радіо Вести» Павло Шеремет.

«У машині однозначно спрацював вибуховий пристрій», – розповіло джерело в правоохоронних органах.

«О 7:40 він від’їхав від будинку на вул. Франка, 12 і доїхав до перехрестя. У цей момент під водійським сидінням від вибуху загорілася машина», – сказав співрозмовник.

Наразі офіційних версій вибуху в машині немає.

Голова Нацполіції Хатія Деканоїдзе заявляє, що розслідування смерті відомого журналіста Павла Шеремета є для неї справою честі.

Про це вона сказала, прибувши на місце поліції в середу вранці.

Стали відомими подробиці потужного вибуху в гаражном укооперативі Києва (+ Відео)

«Ви прекрасно розумієте, що для мене «Українська правда». Павло Шеремет був для мене хорошим знайомим. Він – перша людина, кому я дала інтерв’ю. Він був дуже хорошим журналістом, тому для мене це буде справою честі», – заявила Деканоїдзе.

Вона додала, що наразі версій ще немає. «Але ми працюємо, щоб з’ясувати, що сталося», – сказала вона.

Павло Шеремет народився і виріс в Білорусі. Прийшов у журналістику з банківської справи.

Працював на Білоруському телебаченні та ОРТ. Через конфлікт з режимом президена Лукашенка Шеремет переїхав у Росію, де працював на телебаченні. Останні п’ять років Шеремет жив в Україні, працював журналістом на «Українській правді» і ведучим на різних каналах телебачення і радіо.

Кияни зможуть відслідкувати рух «швидких» і «пожежних»

На своїй сторінці у Facebook радник глави МВС Зорян Шкіряк повідомив, що можливо в машині спрацював саморобний вибуховий пристрій потужністю від 400 до 600 грам у тротиловому еквіваленті.

Він також допустив, що пристроєм керували дистанційно або той спрацював із затримкою.

Шкіряк наголосив, що ця інформація є попередньою.

У свою чергу екс-радник глави МВС Антон Геращенко написав на своїй сторінці у Facebook, що пристроєм, найімовірніше, керували дистанційно.

«Це цинічне, добре сплановане вбивство», – додав він.

Геращенко додав, що слідство розглядатиме всі версії причин вбивства, передусім – професійну діяльність Павла Шеремета. Також він не виключив «російського сліду».