X

Які військові автомобілі та бронетехніку показали на репетиції параду в Києві (відео)

Сегодня, 18 августа в Киеве прошла первая из трех запланированных репетиций военного парада по случаю 30-й годовщины Независимости Украины

На першій репетиції військового параду в Києві було на що подивитися. Серед новинок насамперед відзначимо новий варіант берегового протикорабельного комплексу РК-360МЦ “Нептун”, виконаного на шасі Tatra.

Тут представлена одна пускова установка, транспортно-заряджальна і дві машини керування — на шасі 8х8 з бронекабінами, а також чотири транспортні машини для перевезення ракет — на шасі 6х6, зі звичайними кабінами.


Також засвітилися новенькі бронеавтомобілі Козак-2М від НВЦ “Практика”, які нещодавно надійшли до ЗСУ.

До речі, “Практика” показала і БТР “Хорунжий 8×8”, виконаний на базі БТР-60, але має іншу компоновку — двигун спереду, відкидна апарель ззаду, більш потужне озброєння.

Машину під назваю Otaman 8х8 презентували ще в 2017 році на виставці “Зброя та безпека” в Києві. А ось компанія “Українська бронетехніка” привезла бронемашини “Варта” і “Новатор”.

Також на репетицію приїхали бронеавтомобілі “Барс-8” з мобільним мінометний комплексом.


Приємно відзначити велику кількість автомобілів КрАЗ 6х6, які не тільки тягнули знаряддя різних калібрів і реактивні системи залпового вогню..

Так, один сідельний тягач віз напівпричепі великий турецький ударний безпілотний Bayraktar.

Багато було безпілотників і на Hummer. Ба більше, Хаммери перевозили на причепах колісні роботизовані платформи українського виробництва, про які ми вчора вже писали.

Окремо відзначить в новенькі машини зв’язку на шасі Renault Truck D280 Dxi 7 (4×4), що прийшли на зміну застарілій ЗІЛ-131.

Виступлять і прикордонники – на параді будуть три автобуси Torsus на шасі MAN 4×4, пікапи Ford Ranger, джипи Land Rover і багато квадроциклів.

Також чимало техніки МАЗ, частина якої з різними спецнадбудівлями виготовлено українською компанією Будшляхмаш.

Багато цікавих машин покажуть рятівники з ДСНС та Нацполіція.

Друга і третя репетиція військового параду в Києві пройдуть 20 і 22 серпня відповідно. Ми про них також детально розповімо.