X

Коли електромобілі горять як свічки (відео)

Неисправность электрического транспорта нередко приводит к его возгоранию – и тому пример уничтожение огнем сразу нескольких электрокаров в одном из китайских городов

Загоряння електричного транспорту не таке вже рідкісне явища, проте бувають випадки надзвичайні. В одному китайському місті на стоянці запалали один за одним одразу шість електричних автобусів. Якщо бути точним, то це відкриті багатомісні транспортні засоби для екскурсійних поїздок на невеликі відстані.

На відео видно, як з-під першого електрокара спочатку йде густий дим, найімовірніше, від акумуляторів, після чого він спалахує як сірник. Машину охоплює полум’я, яке починає швидко перекидатися на такі самі електробуси, що стоять поблизу.

Зауважимо, що у випадку із загорянням електротранспорту і електромобілями зокрема, загасити їх досить непросто. Для цього потрібні спеціальні пожежні розрахунки, що працюють за спеціальною методикою. Наприклад, днями в бельгійському місті Лювен гібридний кросовер вогнеборці завантажили в спеціальний контейнер з водою.

Останній виконаний у вигляді змінного кузова типу “мультиліфт” і доставляється на місце події разом з евакуатором. Несправний електромобіль після загоряння і подальшого гасіння все одно становить загрозу вторинного займання, тому для повного охолодження його тримають під водою мінімум 24 години.

ВІДЕО дивитися ТУТ