X

Kolbe Motors презентувала в Україні новий клас електромобілів (відео)

В рамках форума электротранспорта EV-Forum 2019 в Киеве компания Kolbe Motors представила два интересных электромобиля – cубкомпактный пассажирский и легкий коммерческий

Українська компанія Kolbe Motors представляє на вітчизняному ринку електромобілі нового, субкомпактного класу. Машини презентували в рамках форуму електротранспорту EV-Forum 2019, який відбувся у Києві 31 жовтня.

Сьогодні нові електромобілі – ще доволі дороге задоволення для багатьох українців. Таке положення можна кардинально виправити, запропонувавши доступний двомісний електрокар китайського виробництва – ZhiDou D2.

Машина дуже компактна і економічна, що для міста великий плюс. За габаритами вона порівнянна зі Smart. Довжина становить 2805 мм, ширина – 1540 і висота – 1550 мм, колісна база – 1765 мм. Модель оснащена електромотором потужністю 15 кВт і літій-полімерною акумуляторною батареєю ємністю 18 кВт.год і потужністю 120 Ач.

Заявлений запас ходу – до 257 км. Максимальна швидкість 85 км/год, а розгін від 0 до 45 км/год займає щонайбільше 7 секунд. На повну зарядку акумуляторів потрібно близько 6 годин – у комплект входить кабель Type 2, Mennekes, а також  Euro type F, перехідник для звичайної розетки, якщо простими словами.

Презентований на форумі електромобіль ZhiDou D2 має доволі багату комплектацію. Це центральний замок, електричні склопідйомники, дзеркала з електрорегулюванням, камера заднього виду, парктронік, світлодіодна оптика спереду і ззаду, кондиціонер. У салоні також заслуговує на увагу оббивка з еко-шкіри, 9-дюймовий сенсорний дисплей мультимедійної системи, 4 динаміки, Wi-Fi.

Якщо говорити про застосування такого електромобіля, то це насамперед ідеальна машина для пересування містом у годину пік. Малий розмір і маневреність автомобіля дає змогу легко переміщатися і паркуватися на завантажених вулицях. Зручно використовувати машину і для бізнес-цілей, наприклад –  як корпоративний транспорт, дозволяючи представникам компанії вільно пересуватися містом, не спалюючи літри бензину і не зазнаючи труднощів з паркуванням.

Друга новинка від компанії Kolbe Motors – легка розвізних модель Сenntro Metro, також китайська. Це принципово новий клас комерційних автомобілів, які допомагають розвозити вантажі на т. зв. «останній милі», доставляючи його безпосередньо до будинку замовника. Такий тип перевезень став особливо актуальним завдяки небувалому зростанню купівлі через Інтернет. Сьогодні вантажівки працюють у багатьох країнах, зокрема і в Німеччині.

Сenntro Metro має доволі скромні габарити: довжина 3695 мм, ширина – 1400 мм і висота – 1905 мм. На EV-Forum 2019 вантажівка була представлена з ізотермічним фургоном, хоча можлива поставка і просто шасі з кабіною – під монтаж будь-якого кузова, який побажає замовник. Машина має споряджену масу лише  600 кг і корисне навантаження 565 кг.

Вантажівку приводить у рух 10-кіловатний електромотор із живленням від літій-іонних акумуляторів ємністю 13 кВт.год і потужністю 165,6 Ач. Споживання електроенергії – 128 Вт. год на км. Реальний запас ходу до 150 км у базовій комплектації. Максимальна швидкість – 85 км/год.

Двомісна кабіна відрізняється підвищеним рівнем комфорту. В центрі передньої панелі – сенсорний 7-дюймовий дисплей мультимедійної системи. Комплектація охоплює надувну подушку безпеки для водія, кондиціонер, стереосистему, а також камеру заднього виду.

У Європі такі вантажівки мають попит, тому що вузька колісна база дає змогу електромобілю безперешкодно переміщатися вузькими вуличками старих міст. Також популярність комерційного використання цієї моделі зумовлена можливістю виконувати доставку день в день, не чекаючи повного завантаження більшого кур’єрського транспорту.

Про вартість представлених електромобілів на українському ринку можна буде говорити після проходження повної процедури сертифікації.