X

Концентрація шкідливих речовин в повітрі Києва перевищила порогові значення майже в 10 разів

За останній тиждень столичне повітря було перенасичене діоксидом азоту. У деяких районах Києва його зміст перевищив гранично-допустиму концентрацію в 9,6 рази. Саме такий показник був зафіксований 11 жовтня на площі Перемоги. Шестикратне перевищення NO2 спостерігалося на вулицях Інженера Бородіна і Каунаська, станом на 14-15 жовтня. Майже в п’ять разів більше діоксиду азоту було в повітрі на Бессарабській і Деміївській площах, проспекті Перемоги, бульварі Лесі Українки і вулиці Семена Скляренко.

На Оболонському проспекті, Гідропарку, вулицях Академіка Стражеско (перетин з бульваром Вацлава Гавела), Довженка, Гетьмана Павла Полубодка спостерігалося перевищення концентрації в 2,1 – 2,8 разу. Екологічна ситуація в місті повинна покращає у зв’язку з похолоданням, вітряною погодою і дощами.

Читайте також:
Отработанные газы больше травят водителей, чем пешеходов

Відмітимо, що діоксид азоту є червонувато-коричневим газом, який утворює усім відомий смог у великих містах. Його підвищена концентрація в повітрі негативно позначається на серцево-судинній системі, а також на легенях, що може викликати напади кашлю. Також він небезпечний посиленням нападів астми, а у дітей NO2 підвищується рис респіраторних інфекцій.