X

Коробка передач на Jeep Grand Cherokee стала причиною смерті відомого актора

Производитель признал проблемы с коробкой передач и отзывает по всему миру 1,1 млн автомобилей. Всего от странной работы коробки передач пострадали свыше сорока человек.

Уже понад чотири десятки нещасних випадків зафіксовано у США через нетрадиційний механізм перемикання передач в автомобілі Jeep Grand Cherokee 2015 модельного року. Останній фатальний випадок стався з актором фільму Star Trek Антоном Єльчиним, народженим у Росії, якому було лише 27 років. Рано вранці актор запаркував свій позашляховик Jeep Grand Cherokee неподалік свого будинку в Лос-Анжелесі і вирішив перевірити поштову скриньку. Машина виявилася незафіксованою, через що скотилася на актора і придавила його. Від отриманих травм Єльчин помер.

Травм унаслідок таких самих  випадків зазнали ще понад сорок осіб. Річ у тому, що автоматична коробка передач, встановлена у Jeep Grand Cherokee, не має чітких фіксованих положень. Тому чимало водіїв, ставлячи машину на паркінгу, не фіксують АКП у потрібному положенні (випадково), і машина продовжує котитися. Внаслідок цього страждають люди – власники машин та їхні оточуючі.

Виробник автомобілів, концерн Fiat Chrysler, знає про таку проблему з АКП. І він уже відкликав близько 1,1 млн автомобілів з усього світу щоб усунути цю особливість.

У коробці передач, яку компанія ZF поставляє для Fiat Chrysler, є «захист від дурня». Коли на КП вмикається режим «паркінг», загоряється символ на панелі приладів. Крім того, якщо дверцята машини відчинені не в режимі «паркінг», то лунає попереджувальний звуковий сигнал. Мабуть, цих запобіжних засобів не вистачає для водіїв Jeep Grand Cherokee, і вони часто виходять із машини не поставивши її на паркінг.

Смертельна ДТП у Києві (+ВІДЕО)

Поки що не зрозуміло, як Fiat Chrysler переробить систему для запобігання наїздам на людей. Тим паче, що виробник коробок передач ZF відхрещується від цієї проблеми, стверджуючи, що поставляє на машини КП, адаптовані під замовлення конкретного автовиробника.