X

Крани-маніпулятори Comet прийшли в Україну

С осени 2019 года Завод спецтехники «Техкомплект» начал предлагать на украинском рынке краны-манипуляторы итальянской марки Comet

Український споживач дістав можливість оцінити крани-маніпулятори відомого італійського бренду Comet – нинішньої осені на вітчизняному ринку їх почав пропонувати Завод спецтехніки «Техкомплект».

Зазначимо, що з продукцією Comet український покупець вже добре знайомий за автогідропідйомниками, які Завод спецтехніки «Техкомплект» встановлює на різні шасі вантажівок. Нагадаємо, що італійська корпорація Comet (CO.ME.T. Officine), заснована ще в 1960 році, першою в Європі представила концепцію автогідропідйомників, що дає змогу оператором безпечно працювати на великій висоті.

Тепер асортимент продукції Comet в Україні поповнили і крани-маніпулятори. Їх можна встановлювати на всі сумісні шасі вантажівок, бортові автомобілі, самоскиди, зерновози, сміттєвози і навіть трактори.

Модельна лінійка пропонованих в Україні кранів-маніпуляторів доволі широка і різниться кількістю секцій і вантажопідйомністю. Її відкриває КМУ Сomet XC33, яка представлена в трьох виконаннях – зі стрілою на 2, 3 або 4 секції, і вантажопідйомністю до 725 кг. Максимальна висота підйому вантажу дорівнює відповідно – 7,35 м; 8,71 м і 10,08 м. А сама установка важить залежно від довжини стріли від 385 до 450 кг.

Найпотужнішим краном-маніпулятором Comet, який реалізується на українському ринку, є модель XC130. Серія COMET XC 130 представлена 8 моделями з кількістю секцій 3/4/5/6/7, призначених для операцій з вантажем масою до 4,21 т.

Власна маса крана-маніпулятора – від 1590 до 1920 кг. Додаткові модифікації J1 і J2 в моделях XC 130 оснащені «гусаком» для роботи у важкодоступних місцях, а моделі з модифікацією BC сконструйовані таким чином, щоб зменшити показник мінімального вильоту стріли. Максимальна висота підйому вантажу залежно від моделі-від 11,2 м до 20,15 м.

Докладніше з модельним рядом кранів-маніпуляторів Сomet можна ознайомитися на сайті Заводу спецтехніки «Техкомплект».