X

КрАЗ-5233НЕ перетворили на унікальну спецлабораторію

Спецлаборатория на шасси КрАЗ-5233НЕ предназначена для проведения геофизических и гидродинамических исследований нефтяных и газовых скважин

Цікавий спецавтомобіль виготовлено на шасі КрАЗ-5233Е колісної формули 4х4. Тут встановлено кузов-фургон, складений на заводі спецтехніки “Техкомплект”.

Надбудова виконана з цілісних сендвіч-панелей, з’єднаних за допомогою клепок і зварювання, що робить її надзвичайно міцною.

Серцем лабораторії є лебідковий відсік, оснащений доволі цікавим обладнанням – комплектом змінних барабанів із дротом для спуску на велику глибину – до 7000 (!) метрів різних вимірювальних приладів. Для цього використовується потужна лебідка з тяговим зусиллям 4500 М, яка дає змогу піднімати спецобладнання зі швидкістю від трьох метрів на секунду.

Редуктор забезпечує плавний спуск приладів, необхідний для геофізичних досліджень, а також швидкий спуск приладу під власною вагою – під час гідродинамічних досліджень. Наявність комплекту знімних барабанів на одній лебідці дає змогу вести замір тиску глибинними манометрами. Заміна барабана займає щонайбільше 10 хв.

Керування спускопідйомним обладнанням здійснюється з операторського відсіку, що укомплектований пультом дистанційного керування лебідкою, зручним кріслом, верстатом, має відкидний столик і верстак. Для комфортної роботи оператора в будь-який час року встановлено обігрівач і кондиціонер.

Читайте також:
Унікальний КрАЗ для геологів знайшли під Києвом