X

КрАЗ виробив надкомпактну вантажівку (фото)

Кременчугский автозавод на днях поставил очень интересный автомобиль на шасси КрАЗ-5401H2, отличающейся сверхкороткой колесной базой

Сьогодні ПАТ «АвтоКрАЗ» виготовляє вантажівки у самих різних виконаннях, задовольняючи вимоги того чи іншого замовника. І за прикладами далеко ходити не треба. Для свого давнього клієнта – Єристівського ГЗК – Кременчуцький автозавод виробив машину КрАЗ-5401H2 з надкороткою колісною базою – лише 3250 мм. Довжина монтажної рами – лише 4030 мм.

Читайте також:
АвтоКрАЗ отримав сертифікат Євро 6

Машина розрахована на корисне навантаження 7000 кг. На шасі встановлено бортову платформу з тентом, вироблену на ТОВ «Завод спеціального обладнання» (м. Іркліїв). На машині планують перевозити, зокрема, запчастини для спецтехніки, що працює в кар’єрі. Вимога замовника була зробити компактну машину для зручної експлуатації в міських умовах.

Читайте також:
КрАЗ приміряв найбільш економічний двигун

Надкороткий КрАЗ-5401Н2 приводиться в рух 160-сильним турбодизелем стандарту ЄВРО 5. Мотор працює в парі з механічною 6-ступінчастою КП. Кабіна оснащена кондиціонером, водій також оцінить крісло на пневмопідвісці.

Читайте також:
Горняки Украины и Грузии получили спецтехнику КрАЗ

Зазначимо, що КрАЗ є давнім постачальником для вітчизняних гірничо-збагачувальних комбінатів своєї продукції: зокрема, вахтовок, автопаливозаправників, автоцистерн, бортових машин тощо.