X

Кросовер Skoda Yeti вирушить на пошуки снігової людини

Крмпактный кроссовер Skoda Yeti больше предназначен для города, чем для бездорожья. Но в ближайшее время сразу несколько этих автомобилей отправятся в научную экспедицию в Гималаи.

Мабуть, нескладно здогадатися, що кросовер Skoda Yeti названо на честь снігової людини. Тепер він шукатиме свого тезку. Саме компактний позашляховик Шкода обрала для цієї мети британська експедиція.

Уже в листопаді 15 осіб на чолі з відомим мандрівником Алістером Гамфрейсом вирушать до південно-східного Бутану. Саме там за останні 200 років відзначено чимало випадків зустрічі людей з єті.

Частина маршруту прокладена гірським заповідником Сактен, розташованим у Гімалаях. Шукати міфічну істоту британцям допоможуть місцеві провідники. Вони також покажуть місця, де найчастіше помічали снігову людину.

Для експедиції в Гімалаї обрано повнопривідний кросовер Skoda Yeti у виконанні Outdoor. Усі автомобілі додатково отримають захист днища. На них дослідники планують подолати близько 500 км і піднятися на висоту до 3500 м.