X

Крутий позашляховик із Волги та Запорожця (фото)

Самодельный внедорожник, собранный из деталей различных советских автомобилей, несмотря на 37-летний возраст, продолжает оставаться в строю

У минулі часи радянський автопром не дуже балував різноманітністю моделей. Якщо брати машини з повним приводом, то тут вибір був і зовсім малий – ЛуАЗ, Нива та УАЗ, який не продавали в приватні руки. Не дивно, що в цей період розквітнув рух саморобників. І ось один із таких майстрів у місті Пензі в 1982 році своїми руками склав унікальний позашляховик, повідомляє Drive2.

Позашляховик зібрали з усього потрохи. Основа кузова від Волги ГАЗ-24, що видно з дверцят, капот – від Жигулів, як і решітка радіатора та фари. А от бічні віконця багажного відсіку взято від Запорожця і встановлено в перевернутому вигляді.

А що ж ходова? Задній міст на ресорах перекочував від Волги ГАЗ-31029, передній разом з роздавальною коробкою – від Ниви. Останній на літній період господар зняв для ревізії, тому на фото машина представлена в монопривідному варіанті.

У рух автомобіль приводить двигун від «трійки» – тільки не BMW, а «Жигулів». За словами власника, йому цілком вистачає потужності.

Читайте також:
В Украине продают уникальный внедорожник на агрегатах Волги и Чайки

Найцікавіше, що позашляховик пензенського Кулібіна, незважаючи на 37-річний вік, все ще на ходу. Машина і сьогодні має доволі непоганий вигляд, що вже говорити про початок 80-х. Комусь машина нагадає Mitsubishi Pajero першої генерації, а комусь Land Rover Defender.