X

Lancia Delta HF Integrale – скільки коштує легенда

На аукционе Dorotheum в Зальцбурге (Австрия) 19 октября выставят на продажу легендарный автомобиль Lancia Delta HF Integrale

Такі машини як Lancia Delta HF Integrale залишили помітний слід в автомобільній історії. Днями один такий апарат буде виставлено на аукціон Dorotheum у Зальцбурзі. Унікальність лота в тому, що ця машина з 8-клапанним двигуном і при цьому з невеликим пробігом (48 925 км), враховуючи, що випущена в 1988 році.

Читайте також:
Lancia Delta Integrale была признана лучшим «горячим» хэтчбеком всех времен

На увагу заслуговує салон, що чудово зберігся. Таке враження, що машина була законсервована весь цей час. Заявлена вартість лота: від 22 до 30 тис. євро.

Машина оснащена дволітровим турбованим агрегатом, що видає на гора 185 к.с. Тут повний привід з міжосьовим диференціалом (розподіляє 44% крутильного моменту на передні колеса і 56% на задні), який блокується вискомуфтою Фергюсона. А от на задній осі встановлено диференціал Torsen. Все це дало змогу гонщикам на Lancia Delta HF Integrale в 16-клапанному виконанні шість років поспіль вигравати Чемпіонат світу з ралі. Це справді безпрецедентний випадок.

А стосовно 8-клапанної Delta HF Integrale, то ця машина і сьогодні вражає своїми швидкісними можливостями. «Сотню» з місця авто робить лише за 6,6 с і розганяється до максимальної швидкості у 215 км/год.