X

Літаючі автомобілі стали легальними, але не скрізь

Соответствующий закон приняли в штате Нью-Хэмпшир, расположенном на северо-востоке США, где теперь могут передвигаться летающие авто

Мрії про літаючі транспортні засоби нарешті втілилися в реальність. Це стало можливим після ухвалення відповідного закону, який дозволяє пересування таких транспортних засобів дорогами загального користування. Щоправда, поки тільки в одному штаті – Нью-Гемпшир. Варто зазначити, що це перший штат у США, який зважився на такий крок. Минулого місяця губернатор Кріс Сунуну підписав відповідний закон, яким дав добро на використання літаючого таксі.

“Це знакова подія, і перший, хто ухвалить цей закон, стане лідером нової транспортної ери”, — прокоментував Сем Боусфілд, генеральний директор Samson Sky, виробника літаючих автомобілів. “Це те, що громадськість прагнула бачити десятиліттями”.

Варто зазначити, що ухвалений закон HB 1182 не дозволяє використовувати літаюче таксі повною мірою. Вони можуть пересуватися дорогами загального користування, а от літати над ними – ні.

Відповідно до того ж таки закону, ці ТЗ можна реєструвати і передавати у використання іншим автомобілістам. Однак злітати і приземлятися на дорогах загального користування їм суворо заборонено.

Читайте також:
Унікальне 65-річне авто, що літає, продадуть з аукціону

“Усі керовані повітряні судна повинні злітати і приземлятися з належної злітно-посадкової смуги, і їм забороняється зліт і посадка з будь-якої дороги загального користування, за винятком надзвичайних ситуацій”, — йдеться в законі.