X

Львів закупить у концерну “Електрон” 250 електробусів

Вчера, 10 сентября во Львове был подписан меморандум на закупку городскими перевозчиками огромной партии электробусов «Электрон»

Концерн “Електрон”, Львівська міська рада, ЛКП “Львівелектротранс” та концерн приватних перевізників “Екопастранс” підписали меморандум, який передбачає закупівлю містом 250 електробусів, з яких 200 одиниць закуплять приватні перевізники

Як наголосили учасники підписання документа, для Львова електротранспорт визначено як пріоритетний у розвитку міста. Приватні перевізники ретельно вивчили чотирирічний досвід експлуатації першого, поки що єдиного електробуса “Електрон” і вирішили практично повністю оновити весь свій рухомий склад і замінити старі маршрутки на парк із 200 сучасних, екологічно чистих і економічних машин, а 50 електробусів поповнять електротранспортний парк міста.

Для цього концерн “Електрон” розробить новий 10-метровий електробус згідно з технічними вимогами замовників, з огляду на особливості експлуатації транспорту на маршрутах Львова. І як запевнив президент концерну “Електрон” Юрій Бубес, потужний промисловий потенціал підприємств і високий ступінь локалізації виробництва — власне виготовлення деталей, вузлів і агрегатів для електротранспорту, дає змогу запропонувати вигідну ціну на придбання якісної нової техніки. А реалізація цього проекту, орієнтовно розрахованого на три роки, створить у Львові потужний хаб із виробництва сучасного екотранспорту.

Читайте також:
"Електрон" поставить до Львова 10 нових трамваїв

Передбачається, що перший зразок нового електробуса марки “Електрон” з’явиться через вісім місяців, після чого розпочнеться його серійне виробництво.