X

MAN Lion’s City E отримує приз за дизайн у конкурсі автомобільних брендів 2020 року

Жюри конкурса автомобильных брендов Automootive Brand Contest 2020 присудило электробусу MAN Lion's City E приз за лучший дизайн в номинации «Коммерческий автомобиль»

Слідом за премією iF Design Award 2020 року електричний автобус MAN Lion’s City E удостоєний ще однієї високої нагороди — призу за найкращий дизайн комерційного автомобіля в конкурсі Automootive Brand Contest 2020.

Дизайн MAN Lions City E Smart Edge привносить новий динамічний стиль у міський пейзаж.
У рамках конкурсу автомобільних брендів Automootive Brand Contest німецька рада дизайнерів (German Design Council) щорічно присуджує премії за найкращий. Журі, до складу якого входять журналісти, експерти у сфері дизайну та вчені, присуджує нагороди загалом у 13 основних номінаціях і ще в чотирьох спеціальних.

MAN Lion’s City E отримав заслужену нагороду в категорії “Комерційний автомобіль”. “Конкурс автомобільних брендів є єдиним нейтральним Міжнародним конкурсом дизайну для автомобільних брендів, тому конкуренція жорстка. Тому нам особливо приємно, що переміг MAN Lion’s City E”, — говорить Руді Кучта, керівник підрозділу автобусного бізнесу компанії MAN Truck & Bus. Він продовжує: “Нагорода показує, наскільки вдалим є дизайн нашого електричного автобуса. За всім цим стоїть високо мотивована команда, яка виконала велику роботу за останні кілька років. Це те, чим можна пишатися”.

Однією з відмітних рис MAN Lion’s City E був його сучасний і виразний зовнішній вигляд. “Наші дизайнери взяли послідовно продуману концепцію нового покоління міських автобусів і перетворили її в інноваційний дизайн електронної мобільності. З’явився електричний автобус, який має власний дизайн, але одразу ж впізнаваний як член нової сім’ї MAN Lion’s City”, — коментує Стефан Шенхерр, віце-президент з автобусного стилю, і людина, відповідальна за дизайн автобусів брендів MAN і Neoplan.

Він додає: “Ця остання нагорода в конкурсі автомобільних брендів і багато інших призів, зокрема нагорода iF Design Award 2020, переконливо підтверджують прекрасну роботу, виконану нашою командою. Вони також підкреслюють нашу основну ідею, що автобуси, призначені для міських транспортних потреб сьогодні і завтра, також повинні мати привабливий вигляд”.

Журі конкурсу автомобільних брендів: дизайн встановлює стандарти
Елегантний дизайн Smart Edge повністю електричного міського автобуса привносить новий динамічний стиль у міський пейзаж, що робить його по-справжньому привабливим. Ба більше, елементи дизайну конкретної моделі увиразнюють особливість автомобіля: його електричний привід. Що особливо впадає в очі, так це зовнішній дизайн із його гострокутною центральною стійкою, типовою для багатьох автобусів MAN, і елегантною та пропорційною конструкцією даху.

Вражаючою особливістю інтер’єру є оптимізована, добре освітлена зона відпочинку в задній частині салону, створена завдяки відсутності моторного тунелю. Автобус отримав нагороду не тільки за дизайн, а й за використання нових технологій і матеріалів для зменшення ваги. “Весь екстер’єр сегментований. Колір, концепція обробки та освітлення надає інтер’єру для людей з обмеженими можливостями яскравий і просторий вигляд. Ергономічний стиль кабіни водія охоплює вражаюче високий рівень функціональності”, — йдеться у вердикті журі.

Читайте також:
Компания MAN презентует электрический автобус особо большой вместимости

MAN Lion’s City E був публічно представлений на виставці IAA в 2018 році. Відтоді він вражає всіх своїм розумним дизайном і передовими технологіями. “Дедалі більше операторів починають цінувати це”, — коментує Руді Кучта. 12-метрова версія Lion’s City E може вмістити до 88 пасажирів, а 18-метрова версія — щонайбільше 120.

Повністю електрична трансмісія розвиває потужність 160 кВт (максимум до 240 кВт) в одиночному автобусі і 320 кВт (максимум до 480 кВт) у зчленованому. Енергія для цього надходить від модульних батарей, з встановленою потужністю 480 кВт.год в автобусі — “одиночці” і 640 кВт.год в 18-метровій “гармошці”. Lion’s City на одному заряді спокійно долає відстань в 200 км, а за сприятливих умовах запас ходу досягає 270 км.